Kocaoğlu, Baydemir'le TkMM toplantısı teklifini reddetti

21 Şubat 2013 21:35  

 

Kocaoğlu, Baydemir'le TkMM toplantısı teklifini reddetti

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye Küçük Millet Meclisi (TkMM)'nin, barış algısını kuvvetlendirmek için yapacağı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in de bulunacağı toplantıya katılması, ardından da...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye Küçük Millet Meclisi (TkMM)'nin, barış algısını kuvvetlendirmek için yapacağı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in de bulunacağı toplantıya katılması, ardından da iade-i ziyaret teklifini teşekkür ederek geri çevirdi.

Mavişehir TOKİ Konutları bölgesinde yapımı tamamlanan yeni yollar ve üç taşıt köprüsünün açılışına katılan Başkan Kocaoğlu, ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. İzmir'in barış istemediği algısının düzeltilmesi amacıyla 1 Mart 2013'te düzenlenecek olan ve Başkan Baydemir'in onur konuğu olduğu TkMM toplantısına katılamayacağını belirtti. Kocaoğlu, "Biz Diyarbakır'a da, diğer illerimize de gideriz ama şu anda gündemimizde EXPO çalışmalarımız var. Biz onların çalışmalarını, düşüncelerini, fikirlerini tabii ki destekleriz ama İzmir zaten barışın kentidir, bir sorun yoktur. Zaman içinde biz de Diyarbakır'a gideriz, Diyarbakırlılar da buraya gelir, zaten geliyorlar. Belediye başkanımız da gelir. Bizim gündemimizde şu anda böyle bir etkinlik söz konusu değil. Kendilerine ülke barışına katkı için yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ederiz." dedi.

Kocaoğlu, İzmir'in çok kültürlü ve çok sesli yapısıyla her zaman barış ve hoşgörünün şehri olduğunu ifade ederek, "Bir defa bildiğiniz gibi burada Kürtçe Hamlet oynandı. Sayın meslektaşımız Osman Baydemir Bey bizi aradı, geldi, konuk ettik. Oyunu beraber seyrettik. Beraber barış mesajını zaten verdik. İzmir, tarih boyunca hoşgörünün, barışın ve huzurun kenti olmuştur. Türkiye'nin en aydınlık kentidir. Hemşehrilerimizin hiçbir ayrımcılığı desteklemediği, tarihin her aşamasında görülmüştür. Bu kentte çok kültürlülük, çok seslilik vardır. Her inançtan, her etnik kökenden insanımız huzur içinde mutlu şekilde yaşamaktadır. Türkiye'nin en güvenilir kentidir." şeklinde konuştu.

haberler.com

16.02.2013

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0