Âkil İnsanlar'dan Prof. Dr. Oran, çözüm sürecini İzmir'de anlatacak

19 Nisan 2013 00:20  

 

Âkil İnsanlar'dan Prof. Dr. Oran, çözüm sürecini İzmir'de anlatacak

Çözüm sürecinde Ege Bölgesi'nin Âkil İnsanlar listesinde yer alan siyaset bilimci Prof. Dr. Baskın Oran, İzmir Küçük Millet Meclisi Çözüm Süreci Özel Toplantısı'nın misafiri olacak.

Çözüm sürecinde Ege Bölgesi'nin Âkil İnsanlar listesinde yer alan siyaset bilimci Prof. Dr. Baskın Oran, İzmir Küçük Millet Meclisi Çözüm Süreci Özel Toplantısı'nın misafiri olacak. 12 Nisan 2013 günü Türkan Saylan Kültür Merkezi Benal Nevzat Salonu'nda saat 10.30'da başlayacak toplantının konusu, "30 Yıl Savaşının Sonunda Umut Işığı" olarak belirlendi.

Moderatörlüğü yapacak olan gazeteci Pervin Mısırlıoğlu, Türkiye'nin en önemli gündemi olan toplumsal mutabakatla çözüm sürecinin başladığını söyledi. Süreçte belirlenen Âkil İnsanlar'ın, yedi bölgede sivil toplum kuruluşları ve doğrudan halkın kalıcı barış konusundaki endişelerini, önerilerini, tepkilerini dikkate alarak inceleme yapacağını belirten Mısırlıoğlu, "İki aylık bölgesel araştırma çalışmaları, şimdi herkes için yeni bir umut oluşturdu." dedi. İzmir Küçük Millet Meclisi olarak Âkil İnsanlar'la sivil toplum kuruluşlarını buluşturacak toplantıların hazırlanmasında görev almaya gönüllü olduklarını, aylık olanların dışında iki özel toplantının ilkini, Prof. Dr. Oran'ın katkısıyla yapacaklarını dile getirdi. Toplantının soru cevap şeklinde olacağı bilgisini veren Pervin Mısırlıoğlu, daha sonra Ege Bölgesi Âkil İnsanlar Heyeti Başkanı Tarhan Erdem'i de ağırlayacaklarını sözlerine ekledi.

haberaktuel.com

10.04.2013

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0