İzmir küçük Millet Meclisi 2 Mart'ta toplanıyor

28 Şubat 2012 12:52  

 

İzmir küçük Millet Meclisi 2 Mart'ta toplanıyor

"Devlet İstihbarat Örgütlerinin Görev ve Sorumlulukları" ve "Tüm Ege ve Türkiye projesi Expo, İzmir'e ne getirecek?" konularının ele alınacağı İkMM Mart ayı toplantısına CHP İzmir Milletvekilleri Mustafa Moroğlu ve Musa Çam'ın yanı sıra AK Parti Meclis Başkan Vekilllerinden Kenan Çakar ve Nazmi Kalyoncu katılacaklar. EXPO ile ilgili olarak ise EXPO 2020 İzmir Yürütme Komitesi Başkanı Mahmut Özgener'in yerine EXPO Genel Sekreter Yardımcısı Zeynep Tansuğ'un katılacağı bildirildi.

Moderatörlüğünü Pervin Mısırlıoğlu'nun yaptığı İzmir küçük Millet Meclisi toplantıları devam ediyor. Her ayın ilk cuma günü vekil ve müvekkillerin bir araya geldikleri İkMM bu ayın 2'sinde gerçekleştirilecek.

Mart ayında genel konu "Devlet İstihbarat Örgütlerinin Görev ve Sorumlulukları (Ne olmalı, ne olmamalı?)" Yerel konu ise "Tüm Ege ve Türkiye projesi Expo, İzmir'e ne getirecek?"

İzmir küçük Millet Meclisi, Şubat ayında ülkemizde büyük etki yaratan MİT görevlilerinin ifadeye çağırılması, MİT'in KCK içinde olduğu iddiaları, Oslo görüşmelerinin ardından "Devlet istihbarat örgütlerinin görev ve sorumlulukları ne olmalı ya da ne olmamalı"yı genel konu olarak tartışmaya açıyor.

Yerel konu olarak ise aslında tüm Ege ve bir Türkiye projesi olan Expo'nun İzmir'e ne getireceği üzerine... Expo 2020 için yarışta olan İzmir'e Expo'nun neler katacağı ve bu konuda nasıl bir çalışma yürütüldüğü konuşulacak. küçük Millet Meclisi konuyla ilgili muhataplarını davet ederek soruyor.

İkMM'nin 2 Mart'taki toplantısına CHP İzmir Milletvekilleri Mustafa Moroğlu ve Musa Çam'ın yanı sıra AK Parti Meclis Başkan Vekilllerinden Kenan Çakar ve Nazmi Kalyoncu katılacaklar. EXPO ile ilgili olarak ise EXPO 2020 İzmir Yürütme Komitesi Başkanı Mahmut Özgener'in yerine EXPO Genel Sekreter Yardımcısı Zeynep Tansuğ'un katılacak. Mimar Emel Kayın ise EXPO için alternatif bir sunum yapacak.

Moderatör: Pervin Mısırlıoğlu

Tarih: 2 Mart 2012, Cuma
Saat: 10:00
Yer: Türkan Saylan Kültür Merkezi Benal Nevzat Salonu 7. Kat - Alsancak/İzmir


 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0