ÝZMIR, DIYARBAKIR VE ÝSTANBUL BARIÞ IÇIN EL ELE VERIYOR

21 Þubat 2013 12:49  

 

ÝZMIR, DIYARBAKIR VE ÝSTANBUL BARIÞ IÇIN EL ELE VERIYOR

ÝZMIR KÜÇÜK MILLET MECLISI’NDEN GELEN ÖNERI, DIYARBAKIR VE ÝSTANBUL KÜÇÜK MILLET MECLISLERI’NI DE HAREKETE GEÇIRDI. TÜRKIYE KÜÇÜK MILLET MECLISLERI GIRIÞIMI, “ÝZMIR BARIÞ ISTEMIYOR” ÞEKLINDEKI ALGIYI DÜZELTMEK AMACIYLA, BU ÞEHIRLERIN BELEDIYE BAÞKANLARINI BARIÞ IÇIN EL ELE VERMEYE ÇAÐIRDI.

Ýzmir küçük Millet Meclisi (kMM); Ýzmir, Diyarbakýr ve Ýstanbul’un belediye baþkanlarýný barýþ için el ele vermeye çaðýrdý.Ýzmir küçük Millet Meclisi’nden gelen çok güzel bir öneri, Diyarbakýr ve Ýstanbul küçük Millet Meclisleri’ni de harekete geçirdi. ‘Ýzmir barýþ istemiyor’ þeklindeki olumsuz bir algýnýn yayýlmasýndan duyduklarý üzüntüyle ve bu yanlýþ algýyý düzeltmek amacýyla hep birlikte, bu þehirlerin Belediye Baþkanlarý’ný barýþ için elele vermeye çaðýrmaya karar verdiler. Bu yazý her üç baþkana da yollandý, yanýtlar heyecanla bekleniyor.
Ýzmir küçük Millet Meclisi’nden gelen öneri, Diyarbakýr ve Ýstanbul küçük Millet Meclisleri’ni de harekete geçirdi. Türkiye küçük Millet Meclisleri Giriþimi, “Ýzmir barýþ istemiyor” þeklindeki algýyý düzeltmek amacýyla, bu þehirlerin belediye baþkanlarýný barýþ için el ele vermeye çaðýrdý.
Her üç þehrin belediye baþkanlarýna gönderilen öneri þöyle:
“-1 Mart 2013 Cuma günü, Ýzmir kMM toplantýsýna Diyarbakýr Büyükþehir Belediye Baþkaný Osman Baydemir’i onur konuðu olarak davet ediyor, ev sahipliðini de Ýzmir Belediye Baþkaný Aziz Kocaoðlu’na öneriyoruz.
-Ertesi gün, 2 Mart Cumartesi günü de Diyarbakýr kMM toplantýsý var. Bu toplantýya da ayný þekilde Ýzmir Büyükþehir Belediye Baþkaný Aziz Kocaoðlu’nu davet ediyor ve ev sahipliðini Baydemir’e öneriyoruz. Her iki toplantýda, bu iki ilin temsilcileri, kendi illerinin duyarlýlýklarýný dile getirsin, kuþkularýný anlatsýn, iki baþkan da kendilerine sorulacak sorularý yanýtlasýn.
-Ayný þekilde, Ýstanbul küçük Millet Meclisi de Osman Baydemir’i 3 Mart Pazar günü Ýstanbul’da yapýlacak toplantýya davet ediyor ve Ýstanbul Büyükþehir Belediye Baþkaný Kadir Topbaþ’ýn ev sahipliði üstlenmesini öneriyoruz.
- TkMM giriþimi adýna her üç toplantýnýn kolaylaþtýrýcýlýðýný, bu çalýþmalarý baþlatan Þanar Yurdatapan bizzat üstlenecek.
Bu çaðrýnýn karþýlýksýz kalmayacaðýna inanýyor ve herkesi bu üç toplantýyý izlemeye davet ediyoruz.

kizilirmak.eu

16.02.2013

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0