CHP DEÐÝÞMEZ, DEÐÝÞÝRSE CHP OLMAZ

06 Kasým 2023 23:15 / 877 kez okundu!

 

 

"Genel baþkan deðiþiminin  muhalif kesimin yaþadýðý travmadan çýkýþ için bir umut olacaðýný düþünmüyorum. “Gandi Kemal“ övgüleri ile Kemal Kýlýçdaroðlu’nun Genel Baþkanlýða geldiði günler daha dün sanki... Yaþanan hüsran ve hayal kýrýklýðý ise hiç unutulmayacak gibi."

 

CHP DEÐÝÞMEZ, DEÐÝÞÝRSE CHP OLMAZ


Bülent Ecevit, Ýsmet Paþa’yý kurultayda yenilgiye uðrattý diye bilinir. 
Aslýnda Ýsmet Paþa Kurultaydan önce genel baþkanlýðý býrakmýþ, kurultayda da aday olmamýþtýr. 
CHP tarihinde benim bildiðim ilk defa kurultayda delege tercihi ile genel baþkan deðiþiyor. Bu, Türk demokrasisi adýna gerçekten önemli ve sevindirici bir geliþme. Bu anlamda kurultay delegelerini kutlarým. Diðer partilere de örnek olmasýný dilerim.


CHP’nin, 'yeni genel baþkaný döneminde de ideolojik olarak deðiþmeyeceði' söylemlerine ben de katýlýyorum. Hatta bana kalýrsa HDP ve Fetöcülerle arasýna yeterli mesafe koyabilseydi, sayýn Kýlýçdaroðlu zamanýnda CHP asýl deðiþimi yaþamýþtý. Parti hafýzasýnda umarým bu deðiþimden tortular kalacaktýr. Yeni dönemde bu kýyaslamalarý daha çok yapacaðýz anlaþýlan.
Genel baþkan deðiþiminin  muhalif kesimin yaþadýðý travmadan çýkýþ için bir umut olacaðýný düþünmüyorum. “Gandi Kemal“ övgüleri ile Kemal Kýlýçdaroðlu’nun Genel Baþkanlýða geldiði günler daha dün sanki... Yaþanan hüsran ve hayal kýrýklýðý ise hiç unutulmayacak gibi.

 
Deðiþime en çok sevinenlerin ise 6’lý masa ve Meral Akþener olacaðý kesin. 
Bu deðiþimle muhalif kesim, kaybettiði Ankara ve Ýstanbul’u tekrar kazanma ihtimalini yakalamýþ olabilir. Bakalým Ýyi Parti tükürdüðünü yalayacak mý? 


Genel ve baþkanlýk seçimleri açýsýndan ise; belki de çok erken bir öngörü olacak ama Sayýn Erdoðan yapýlacak hukuki deðiþikliklerle bence tekrar aday olacak. Ve muhalif kesim! Sizi yine yeneceðiz diye düþünüyorum. 


O yüzden sizin için çok sevinilecek bir durum yine yok yani. 


Her þeye raðmen deðiþikliðin ülkeye ve millete hayýrlý olmasýný diliyorum.

Alpaslan SEL

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.