‘Ya insan avına son verin ya da hepimizi tutuklayın’

29 Ekim 2011 22:29  

 

‘Ya insan avına son verin ya da hepimizi tutuklayın’

Ankara Düşünceye Özgürlük Girişimi’nden son tutuklamalarla ilgili bugün yapılan açıklamada tutuklama terörüne son verilmesi istendi. Açıklamada “Ya insan avına son verin ya da hepimizi tutuklayın. Ragıp Zarakolu ve Büşra Ersanlı ile diğer tüm tutuklananlar serbest bırakılmalıdır.” dendi.

Ankara Düşünceye Özgürlük Girişimi’nden İsmail Beşikçi, Sibel Özbudun, Fatime Akalın, Pınar Ömeroğlu, Ülkü Uzun, Recep Maraşlı, Temel Demirer, Mahmut Konuk, Sait Çetinoğlu, Ramazan Gezgin, Attila Tuygan, Necmettin Salaz, Tayfun İşçi, Mehmet Özer, Ahmet Önal, Fatin Kanat, Hüseyin Gevher, Hüseyin Taka, Mustafa Kahya, Bora Balcı, Serdar Koçman, Jan Beth-Sawoce, Sabri Atman, Racho Donef, Erol Özkoray, Jale Mildanoğlu, Murat Kuseyri, Doğan Özgüden, İnci Tuğsavul, Sungur Savran, Şiar Rişvanoğlu, Baskın Oran, Apo Torosyan, Necati Abay imzalı açıklama şöyle:

Adına “KCK Operasyonu” denilen garabet zirvesinde, oğlu Cihan Deniz’den 24 gün sonra Ragıp’ı da gözaltına aldılar.
Ragıp Zarakolu… Yayıncı, yazar, insan hakları savunucusu, arkadaşımız, yoldaşımızdır… Ve O, “terör” kavramı ve çağrıştırdıklarıyla ilintilendirilebilecek son kişidir…
Ragıp Zarakolu’nu gözaltına aldılar… Büşra Ersanlı Hoca’nın hemen ardından…
1400 kişilik bir “tutuklanacaklar” listesinin bulunduğundan söz ediliyor. Her bir şehit cenazesinin ardından, gerekçe dahi gösterilmeksizin gözaltına alınacak, tutuklanacak, uzatmalı bir yargılama süreci boyunca hücrelerde tutulacak 1400 kişi. İktidarın elinde 1400 rehin.
Boynumuzun borcu olsun: İlan ediyoruz ki, sizler en sonuncumuzu tutuklayana dek bu meydanlarda baskılara, haksızlıklara, hak ihlallerine karşı tepkimizi haykırmaya devam edeceğiz… En sonuncumuzu aldıktan sonra susturabileceksiniz bu sesi ancak. Bütün muhalif seslerin susturulduğu bir “ileri demokrasi”, olsa olsa bakanlarınızın, bürokratlarınızın, müteahhitlerinizin, ideologlarınızın, “yaka süsü” olur ancak…


gercek-inatcidir.blogspot.com sitesinde yer alan açıklamada tutuklama terörüne son verilmesi isteniyor ve Ya insan avına son verin ya da hepimizi tutuklayın. Ragıp Zarakolu ve Büşra Ersanlı ile diğer tüm tutuklananlar serbest bırakılmalıdır deniyor.

Son Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2011 14:07

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0