Bahçeli'den seçim sonuçlarına ilişkin açıklama: Türk milleti tarih yazmıştır

28 Mayıs 2023 23:50  

 

Bahçeli'den seçim sonuçlarına ilişkin açıklama: Türk milleti tarih yazmıştır

MHP lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimi sonrasında açıklamalarda bulundu. "Türk milleti bugün tarih yazmıştır." diyen Bahçeli, "Yurt içinde ve yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın katılımıyla 2. tur seçimi yapılmış, kesin olmayan sonuçlara göre Erdoğan 13. Cumhurbaşkanı olarak seçilmiştir. Türk demokrasisi ve siyaset tarihine 2 turlu seçim örneği yaşanmakla birlikte seçime katılım örneği de canlığa işaret etmiştir. Bugün 85 milyon Türk vatandaşının tamamı kazanmıştır. Bugün kaynaşma, kazanmıştır. 28 Mayıs 2023 tarihinde yapılan cumhurbaşkanı seçiminin ülkemize, milletimize hayırlı olmasını cenabı Allah'tan diliyorum." ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

Ekranları başında bizleri izleyen değerli vatandaşlarımıza en iyi dileklerimi sunuyorum. Türk milleti bugün tarih yazmıştır. Yurt içinde ve yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın katılımıyla 2. tur seçimi yapılmış, kesin olmayan sonuçlara göre Erdoğan 13. cumhurbaşkanı olarak seçilmiştir. Türk demokrasisi ve siyaset tarihine 2 turlu Seçim örneği yaşanmakla birlikte seçime katılım örneği de canlığa işaret etmiştir. Bu hususta dünya çapında mukayeseli üstünlük kazanmıştır. İstanbul'un fethinin 1 gün öncesinde aziz milletimizi bu defa demokrasi fethiyle güçlü şekilde kucaklamış, aynı zamanda kardeşlik hukukuyla Türkiye Yüzyılıyla buluşturma iradesi göstermiştir.  28 Mayıs'ta Cumhur İttifakı adayı büyük Türkiye ülküsünü desteklemiştir. İstiklal ve istikbal hedeflerimiz sandıkla müdafaa edilmiş, hamd olsun ülkemizin önü ardına kadar açılmıştır. Milletimiz iftira ve inkâr siyasetine itibar vermemiştir. Milli geleceğimizi zillete değil zafere müstahat olduğu da tescillenmiştir. Küresel lobiler, kulisler, çıkarcılar, entrikacılar, provokatörler, kirli örgütler, tefeciler, bankerler, ABD'sinden AB'sine kadar tüm ülkeler zilletin fermanını okumuş fakat milli duruşu aşamamışlardır.

Ekonomik tetikçilerin azgın tehditleri, emperyalizmin karanlık senaryoları, kanlı terör örgütlerinin hain eylem ve telkinleri, satılmış anket şirketlerin sahtekâr servisleri çürük yorumcuların ve sahte uzmanların körüklenmiş ezberleri son tahlilde Türkiye'ye karşı 5. kol faaliyetini aratmayacak şekilde milletimizin gözü üstünde çiğneye çiğneye sahnelenmiştir. Bundan sonra gelecek Türk asrıdır. Türk ve Türkiye Yüzyılı hedefine doğru adamla kudretli bir biçimde atılmıştır. 13. Cumhurbaşkanımız sayın Erdoğan'ı yürekten kutluyoruz. Bugün 85 milyon Türk vatandaşının tamamı kazanmıştır. Bugün kaynaşma, kazanmıştır. 28 Mayıs 2023 tarihinde yapılan cumhurbaşkanı seçiminin ülkemize, milletimize hayırlı olmasını cenabı Allah'tan diliyorum.

Soru-cevap

Cumhurbaşkanımızla görüşme bugün gerçekleşmemiştir. Ankara'ya dönüşte tertiplenen toplantıya davet etmişlerdir. O toplantıya da katılacağım. 

Siyasi lider olarak mağlup olacağım diye bir söz kullanamaz. O bakımdan saygı duymak gerekir.

28 Mayıs Fetih öncesi bir tarih olarak, fethin önemi neyse siyasete de onu kazandıracaktır. Önümüzdeki günlerde her şey değişecektir. İnşallah Türkiye değişmez.

hurriyet.com.tr

 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0