Yaþ Yalnýzlýðý

10 Eylül 2010 23:11 / 1880 kez okundu!

 


Fransýzlarýn bir sözünü çok severim “gençler bilebilseydi, yaþlýlar yapabilseydi.” Büyüdükçe deneyimlerin aðýrlýðý çöker eklemlere; sanki her yaþanmýþlýk, bir kat daha kireç atmýþtýr eski görünmesin diye ele güne, sanki daha çok aðrýsý olanýn daha çok görmüþlüðü varmýþ gibi gelir insana.

En çok gözler sarmalar beni; ister þaþalý günlerinden elini ayaðýný çoktan çekmiþ bir koþu atýnýn gözlerine bakýn, ister “koltuðunda hep otursun saðlýklý olsun, o benim caným “hissettiðiniz aile büyüklerininkine. Rengini gri bir sis perdesine terk etmiþ göz bebekleri kalemden daha keskin, en sýcak kucaktan daha þefkatli aktarýr bildiklerini.

Aile toplantýlarý harikadýr, herkesin alýþýlmýþ köþesi vardýr. Sadece beraber olma hali bile çok keyifli ve güvenlidir. Konuþmalar birbirinin üstüne biner, sesler kendini duyurma telaþýnda baslaþýr, tizleþir. Yemeler içmeler arasýnda baþý sonu belli bir iki konu takip edilebilirse edilir yoksa bir sonrakine takýlýnýr…

Ýþte tam bu demde yaþ yalnýzlýðý baþlar; en büyüðünüzün gözleri ara sýra kendi içine döner kýsa aralýklarla ortamdan kopar sanki bizim bilmediðimiz ve ancak büyüyünce deneyimleyebileceðimiz bir durulukla yalnýzlaþýr.

Sanki ilahi bir öðretmen sonsuz yolculuða ön hazýrlýk yaptýrmaktadýr.

Gürültücüler kaþ göz iþaretleriyle sakinliðe davet edilir, birkaç dakikalýk inziva haline, saygýyla sessizlik hediye edilir. Ve bu durum çok içselleþmiþtir.

Baþý önüne kaykýlmýþ yaþ yalnýzýnýzýn bir iki dakika sonra sevgiyle size dönmesini izleyin.

Siz ona onun size baktýðý gibi bakamazsýnýz, o yüzden onu ne kadar çok sevdiðinizi bir kez daha söyleyin.

Ýyi bayramlar.


Yonca Buðdaycý M.

09.09.2010

Son Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2010 23:27

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
11 Eylül 2010 21:06

sultan

Çok güzel bir bayram duygusu, ancak bir "yengeç burcu" kadýný yazar bu tür hassasiyetleri...Anne, babalara ne kadar sarýlsak azdýr, her gün onlarýn sesini duymak, iyi olduklarýný bilmek, yanaklarýndan öpmek çok iyi geliyor insana haklýsýn Yonca'm:)
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.