Þuur Aþýsý Ýstiyorum

03 Ocak 2010 20:54 / 1918 kez okundu!

 


Þuursuzluk salgýný var bu kesin, pandemi noktasýna da gelmiþ sanýrsam. Hiç bir kurul, bakanlýk, STK, oda bunun istatistiðini tutmuyor. (...)
Þuur aþýsý istiyorum! Baðlantýlarým bunun her kiþinin kiþisel emeði ve gönüllülüðü ile olabileceðini söylüyor...

----------------------

Þuur:
Kendi öz fiillerinin veya dýþarýdan aldýðý etkilerin ruh veya benlik tarafýndan tanýnmýþ olmasýdýr. Kendi kendimizi gözlemlemek kudretidir. Bizim hariçten etki almak fiil ve harekete geçmek tarzlarýmýzdýr. Þuur bir bilgi tavrýdýr; bir hükümdür kendi kendini bilmek itibarýyla bizzat düþüncedir.

La : Conscientia.
Al : Bewusstsein.
Ýn : Consciousness.
Fr : Conscience.
Os : Þuur.
Tr : Bilinç.

Þuursuzluk salgýný var bu kesin, pandemi noktasýna da gelmiþ sanýrsam. Hiç bir kurul, bakanlýk, STK, oda bunun istatistiðini tutmuyor.

Çocuklar... Ah o güzelim temiz beyinler; aguuu, bicibici, mammmma gibi seslerle ve buna eþlik eden (Bilinçli Deðiþtirilmiþ Suratlar) BDS’lerle dünya ile ilk etkileþimlerini kuruyorlar. Çocuk bakýcýlýðýný sadece para kazanma alaný olarak görüp bildiklerinin üzerine asla birþey ekleme gereði duymayan az bilgi, çok söz sahibi kiþilere, 0-3 yaþ arasý masum beyinler çaresizce emanet ediliyor. Ergenlerin öz güven eksikliði, tek yönlü bakmasý, çok izlemiþ az konuþmuþluklarý bundan.

Eðitimin kiþisel geliþimi için maddi imkanlarý olmayan cefakar öðretmenlere ek olarak týklým tepiþ sýnýflarda gerçekleþtirilmesi konusuna burada hiç girmiyorum.

Pipisini hayatýnýn merkezine koymuþ, alakasýz tüm suç teþkil eden davranýþýn pipisiz kalma bedeli ile cezalandýrýlacaðý ruhunun derinliklerine iþlenmiþ olarak büyümüþ adam oðlanlar; tüm konuþmalarýn nihayetinde belden aþaðýya doðru kaymasý, eþitliðin tacizle bastýrýlmasý, gücün fiziki sertlikle ifade bulmasý, erkekliðe ve namusa olasý her saldýrýnýn cinayet nedeni olmasý buna karþýlýk günlük küfür kültürünün baþkasýnýn “namussuz” anasýnýn, bacýsýnýn üzerine kurulmasý nasýl bir çeliþki...

Kutusunun (kuku) dýþ dünyadan korunmasý için dünyaya gelmiþ, en kutsal ve temel görevinin bu olduðuna inandýrýlmýþ, cinselliðini türlü baskýlar, yasaklar, stresler altýnda yaþayan kadýnlar. Bu kadýnýn oðul sahibi olmasý ayný problemleri yaþamayacak diye þans mý? Kýzýna ayný baskýlarý yaþatacak mý? Kocasý pipi sendromundan kurtulmuþ bir kiþi mi? Yoksa terazinin bir kefesinde kýzý için cinsellik konulu kalýn ”yapma!” oðlu için ise “et!“ kitabý mý durmakta?

Þuursuzluðun azý ne, çoðu ne kadar? Evini tekmil deterjanlarla temizleyip, komþusunun kafasýna günlük kýl tüyü silkeleyen mantýk, korunmak için silah alýp vurulunca kahrolanla ayný deðil mi? Ya Mardin’i, Diyarbakýr’ý ‘kültür mirasýmýz’ diyerek göklere çýkarýp, insanýna ‘bizden deðil’ diyenle?

Suni gübreyi topraða basýp ertesi yýl ‘topraðým öldü’ diye aðlayan, aðacý kesip, heyelana davetiye çýkaran?

Hayat kýsa, para tatlý, en kestirme yol kýsa vadeli çýkarcýlýkta mý saklý? Bu mudur?

Þuur aldýðýmýz dýþ sinyalleri doðru kodlamalara dönüþtürdüðümüz andýr. Doðru kodlama aklýmýzý, ruhumuzu, sezgimizi saðlýklý bir þekilde besliyorsak oluþabilir. Baðlantý yoksa þuur yoktur.

Baþkasý farklý düþünüyorsa beynimizdeki bir pencere karanlýkta kalmýþ olabilir mi? Kadýný erkeði ilkönce kendi beynimizde eþitlemek birbirimize olan güvenimizi tazeleyip; düzgün erkekler, düzgün kýzlar yetiþtirmemize yardýmcý olabilir mi? Farklý kimlik ruhumuza zenginlik katabilir mi? Baþkalarýnýn bizden daha geliþmiþ reçeteleri var mýdýr? Bizim zenginliðimiz hepimizi geliþtirebilir mi? Çok yönlü, çok kültürlü olmak daha özgür insan doðmak deðil mi?

Þuur aþýsý istiyorum! Baðlantýlarým bunun her kiþinin kiþisel emeði ve gönüllülüðü ile olabileceðini söylüyor. Bu aþýnýn mikrobu da, aþýsý da sen –ben.


Yonca Buðdaycý M.
01.01.2010

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
03 Ocak 2010 16:40

padlock

Muammer Bey

Yorumunuz için çok teþekkür ediyorum.2010 hepimiz için daha bilinçli, duyarlý, iyi izler býrakacak bir yýl olsun.

Saygýlar

Yonca
02 Ocak 2010 01:13

msakaryalý

Ellerinize ve aklýnýza saðlýk. Ben de o aþýdan istiyorum. Keþke "Þuur aþýsý kampanyasý" baþlatacak bir "bakanlýðýmýz" olsa.

Sevgi ve saygý sunuyorum.

Muammer Sakaryalý
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.