Kocaoğlu’ndan ‘Diyarbakır-İzmir’ barış köprüsü açıklaması

16 Şubat 2013 15:38  

 

Kocaoğlu’ndan ‘Diyarbakır-İzmir’ barış köprüsü açıklaması

Küçük Millet Meclisi’nin davetlisi olarak kente gelecek Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir’in Başkan Kocaoğlu tarafından ağırlanması, ardından da iade-i ziyaret yapılması önerisi manşetlere taşındıktan sonra ‘birinci ağız’dan ilk yorum…

Fatih Yapar

Millet Meclisi’nin Radikal Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can’ın köşesine taşıdığı önerisi kentte gündem oldu.

Meclis Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir’i ‘barış’ algısını kuvvetlendirme adına kente çağırdı ve Baydemir’in Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından ağırlanmasını akabinde de iade-i ziyaret yapılmasını önerdi.

İşte bu gelişmelerin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan ilk açıklama geldi. Başkan Kocaoğlu söze davet sürecini anlatarak başladı ve “ 6- 11 ve 12’sinde 3 yazı gelmiş. Bu arada Ankara’da toplantıdaydık ve dönüşte de EXPO heyeti ile beraberdik” dedi.

Kocaoğlu ardından şunları söyledi: Burada Kürtçe Hamlet sergilendi. Sayın meslektaşımız Osman Baydemir bizi aradı ve geldi. Konuk ettik. Oyunu beraber seyrettik. Barış mesajını zaten veriyoruz. İzmir tarih boyunca hoşgörü, barış ve huzurun kenti oldu. İzmir Türkiye’nin en aydınlık kentidir. İzmirlilerin hiçbir ayrımcılığı desteklemediği rüştünü ispat etmiştir. Bu kentte çok seslilik, çok kültürlülük vardır. Türkiyen’nin en güvenilir kentlerinden birinde yaşıyoruz. Biz Diyarbakır’a da gideriz, diğer illere de gideriz ancak şu anda EXPO çalışmaları gündemimizde. Sayın Baydemir zaten geldi ve memnun ayrıldı. Bugünden, ‘O oraya gelecek, bu buraya gelecek’ diye tarih belirlemedik. Küçük Millet Meclisi bir sivil toplum örgütü. Başında da önemli bir sanatçımız var. Düşüncelerini, çalışmalarını tabi ki destekleriz. İzmir zaten barışın kentidir. Bir sorun yoktur. Zaman için de biz de Diyarbakır’a gideriz. Onlar da buraya gelir. Gündemimizde böyle bir etkinlik söz konusu değil. Ülke barışına yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ederiz.

EGEDESONSÖZ

Son Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2013 15:31

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0