8. İnsan Hakları Okulu başlıyor!

03 Ekim 2013 00:56  

 

8. İnsan Hakları Okulu başlıyor!

MAZLUMDER İstanbul Şubesi 2002 yılından bu yana sürdürdüğü "İnsan Hakları Okulu"nun 8.'cisi 2 Kasım 2013 ile 18 Ocak 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Sahasında yetkin isimlerin eğitimci olarak katıldığı program çerçevesinde, insan hakları denilen olgunun tarihsel ve kavramsal analizi ile referansları ve insan haklarına ilişkin farklı teoriler ve eleştiriler işlenerek geçmişte olduğu gibi bugün de insanlığın ihtiyacı olan hak, hukuk, adalet, özgürlük gibi olgular üzerinde durularak bu konularla ilgili kişilerin tespit edilip, yetiştirilmesi amaçlanıyor.

Mazlumder, "İnsan Hakları"nın bizim için tamamlanmış ve öğretimsel bir kavram olmaktan çıkarak, tanımlanmasında etkin olduğumuz bir kavrama dönüşmesi gerektiği inancıyla İnsan Hakları Okulu'nun yeni bir arayışın düşünsel ve amelî zeminini inşa etmeyı amaçlıyor.

Hakka, adalete ve özgürlüğe sahip çıkan cesur ve vicdan sahibi insanlara ihtiyaç duyulduğu ifade edilen Mazlumder'in açıklamasında, hukukun öğreniminin ve toplumsal alana yaygınlaştırılmasının da bu tür çalışmalarla ve bu çalışmalar neticesinde oluşacak mücadele örnekleriyle gerçekleşeceği kanaatine vurgu yapılıyor.

Ders Başlıkları, Okulun Genel Kuralları ve Başvuru Formu İçin Tıklayınız

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0