TARHAN ERDEM

12 Haziran 2022 22:01 / 535 kez okundu!

 

 

"Erdem bu sonucu nasıl bilmişti? Kendini gizleyen seçmeni hangi araçlarla yakalamıştı? Kitabını yazmış  mıdır, anılarını paylaşmış mıdır mutlaka okumak isterim. Bugün önüme bir kamuoyu araştırma sonucu geldiğinde KONDA mı diye soruyorsam sebebi Erdem ve ekolüdür, okuludur. Huzur içinde uyusun."

 

***

TARHAN ERDEM 

Tarhan Erdem AKP’nin %47 oy aldığı 22 Temmuz 2007 seçimlerinin sonucunu doğru tahmin etmişti. O dönem muhalefet ve temsilcisi Doğan medya çizgisi e-muhtıranın ve cumhuriyet mitinglerinin etkisinde idi, mitinglerin başarılı olduğunu düşünüyorlar, eşi başörtülü bir Cumhurbaşkanına bu milletin geçit vermeyeceğine inanıyorlardı. DYP-ANAP birleşmesinin şaibeli bir şekilde suya düşmesi, Anayasa Mahkemesinin skandal 367 kararı sonrası meclis oylamasında ANAP ve DYP’lilerin ikircikli tavrı sağ ve muhafazakar Kürt seçmeni tamamen AKP’ye itti. Ama bunu diğer kamuoyu araştırma şirketleri göremiyor, muhalif medya da bu sonucu konduramıyordu. Herkes CHP-MHP (Baykal-Bahçeli) koalisyonunun kurulacağına emindi. İlhan Selçuk bu temennisini köşesinde çok net dile getirmişti. Emin Çölaşan, Şakir Süter ve Can Ataklı gibi isimler ise son gün anket sonucu nedeniyle Tarhan’ı önce sert eleştirdiler, ısmarlama anket yaptığını, manipülasyon yapmaya çalıştığını öne sürenler oldu. Ancak sandıklar açılınca hepsi de Erdem’den özür dilediler.

Erdem bu sonucu nasıl bilmişti? Kendini gizleyen seçmeni hangi araçlarla yakalamıştı? Kitabını yazmış  mıdır, anılarını paylaşmış mıdır mutlaka okumak isterim.  

Bugün önüme bir kamuoyu araştırma sonucu geldiğinde KONDA mı diye soruyorsam sebebi Erdem ve ekolüdür, okuludur. Huzur içinde uyusun.

Volkan ABUR

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.