TkMM yeni milletvekillerinden taahhütname vermesini istiyor

14 Nisan 2011 12:35  

 

TkMM yeni milletvekillerinden taahhütname vermesini istiyor

Halk ve onun temsilcisi olan milletvekillerini aracısız bir şekilde bir araya getirerek diyalog kurulmasını amaçlayan Türkiye Küçük Millet Meclisleri (TkMM), seçim sürecinde de aktif çalışmalara imza atmayı planlıyor.

TkMM Genel Koordinatörü Şanar Yurdatapan, dünyada neredeyse örneği olmayan ve 30 ilde örgütlü olan TkMM’nin her ay yaptığı toplantılarla önemli konularda tartışmalar yapılacağını, toplantılara katılacak olan temsilcilerden de bu anlamda sözler alacaklarını söyledi. TkMM hazırladığı ‘10 istek’ çalışmasına da vekillerin imza atmasını istiyor.

Vekillerle toplantı yapacağız
TkMM’nin çalışmaları hakkında STAR’a bilgi veren Yurdatapan, milletvekili aday listelerinin belli olmasıyla birlikte her ay başında yapılacak toplantıda adayları illerdeki temsilcilerle bir araya gelecek. Etkinliklerde o ilin temsilcisi niteliğindeki odalar, sivil toplum kuruluşları, baro yetkilileri bulunacak. Önemli konularda diyalog kurulacak ve toplantı tutanakları da internet üzerinden yayınlanacak.

TkMM’nin şu anda ‘Milletvekili adaylarından 10 istek’ adlı bir çalışma yürüttüğünü ifade eden Yurtapan, “10 istekten oluşan bu formu vekillerin imzalamalarını bekliyoruz. Böylece halkın beklentileri doğrultusunda çalışacaklarına dair söz almış olacağız” dedi.’10 istek’ çalışmasının aynı zamanda taahhüt anlamına geleceğini de kaydeden Yurtapan, adaylar seçildikleri takdirde ‘şu sözleri vermiştiniz, gerçekleşmesi için ne yaptınız?’ diyerek durumun takipçisi olacakları bilgisini verdi. Yurtadapan ayrıca yapacakları toplantıda vekil adaylarının istek formunu imzalarken görüntüleyeceklerini böylece bundan geri dönüş olamayacağını da ifade etti.

Tüm illerde örgütlenecek
2008’de kurulan ve şu anda 30 ilde örgütlü olan TkMM, bu yıl sonunda 41 ile, 2012’de ise 81 ile ulaşmayı hedefliyor. Her ayın ilk haftası toplanan TkMM, Belediye Meclislerinin toplantı salonlarında her partiden temsilciyi çağırıyor ve belirlenen bir konuyu tartışıyor. Konuşulanların uçup gitmemesi için toplantı tutanakları hazırlanıyor. Uzlaşma sağlanan metinler katılımcılara da gönderildikten ve son hali verildikten sonra internet üzerinden paylaşılıyor. Hazırlanan raporların ortak paydalarını ortaya konan bir sonuç raporu da TESEV tarafından hazırlanıyor ve o ay sona ermeden TBMM’de yapılan, milletvekillerinin de katıldığı bir basın toplantısıyla kamuoyuna açıklanıyor.

Star

Son Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2011 14:04

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0