HDP'nin Özeleştirisi İçin Hala Geç Değil

13 Şubat 2017 11:44 / 1395 kez okundu!

 

 

"Bu anayasayı aslında Ak Parti - HDP yapmalıydı. Başta Kürtlerin demokratik hakları olmak üzere 100 yıllık süreçteki en köklü statüko karşıtı adımları atanlar, atılmasını sağlayanlar keşke devam etseydi... Şimdi bambaşka konuları tartışıyor olacaktık. Kategorik başkanlık karşıtlığı yanlıştı ve HDP bu yola girdi, dönemedi. Anayasa değişikliklerinin içinde olsaydı şimdi karşıda MHP ve CHP'nin bir bölümü bağırıp çağırıyor olacaktı. Ama eyalet ya da geliştirilmiş sancak sistemi için de yol açılacaktı."

*****

 

HDP'NİN ÖZELEŞTİRİSİ İÇİN HALA GEÇ DEĞİL

Bu anayasayı aslında Ak Parti - HDP yapmalıydı. Başta Kürtlerin demokratik hakları olmak üzere 100 yıllık süreçteki en köklü statüko karşıtı adımları atanlar, atılmasını sağlayanlar keşke devam etseydi... Şimdi bambaşka konuları tartışıyor olacaktık. Kategorik başkanlık karşıtlığı yanlıştı ve HDP bu yola girdi, dönemedi. Anayasa değişikliklerinin içinde olsaydı şimdi karşıda MHP ve CHP'nin bir bölümü bağırıp çağırıyor olacaktı. Ama eyalet ya da geliştirilmiş sancak sistemi için de yol açılacaktı. 

Haziranda HDP'ye oy verirken, bu oyu yanlış yolda kullanmaması için uyarımızı yapmıştık. Ama yanlışta ısrar eden HDP'ye iki seçim arasında açık mektup yayınladık. Şiddetle arasına mesafe koyamayan, hendekçiliğe saplanan, halk savaşı fantazilerine kanan HDP; yanlış ittifak arayışlarıyla ömrünü CHP'ye yalvararak geçirmeyi tercih etti. Açık mektuplar, uyarılar kar etmeyince bir milyon kişi oyunu çekti, Kasım sonucunu biliyoruz. 

PKK'ye direnemeyen #hdp; ne zaman özeleştiri yapar? Hayır deyip hayal kırıklığı yaşadıktan sonra mı? 15 Temmuz'da direnenlerin yanıydı yeri.

Suriye'deki elma şekerine kanarak çözüm sürecini hendeğe gömen, halk savaşı fantazileriyle binlerce gencimizin ölümüne yol açan kimdi? #pkk Ona karşı sesini yükseltemeyen ise ne yazık ki HDP oldu ve Kürtlerin bir bölümünden kopuşu böyle başladı.

"Anayasa değişiminde Akparti'nin yanında MHP değil de HDP olabilseydi, şimdi başka şeyleri tartışıyor olmaz mıydık?" derken haksız mıyız?

Bu ülke müslümanların değiştiği kadar değişecekse, bize yakışan bu değişimin tarafında bulunmak, değişimi kolaylaştırmaktır. Elbette eleştirilecekleri söylemeyi ihmal etmeden... Yani HDP'nin politika değiştirmesi için hala geç değil!

Aşağıdaki yazı Haziran 2015 açık mektubundan... Keşke haklı çıkmasaydık... :(

"Ya her şeye sivil, demokratik çerçevede bakacağız ya da militer sarhoşluklara kapılacağız.

Ya 100 yıllık statüko tarafında bulunup, Menderes'in son zamanlarında olduğu gibi, bilerek, bilmeyerek, onun için yakılmış ateşe odun taşıyanlardan olacağız; ya da kâh tartışarak, eleştirerek, atışarak, barışarak, koalisyon yaparak, bazen de bozarak da olsa, ülkeyi gelecek yıllarda da "İslamcı" kesimle değiştirmeye dönüştürmeye devam edeceğiz. Buradaki değişimin karşılıklı olacağı da çok aşikâr...

Sayın Demirtaş; mevcut iktidar ve muhalefetteki politikacılarla ve taktikleriyle başa çıkabilmek için bir fırın ekmek yemeniz gerekiyor. Olsun, bu ekmeklerin yenmesine hep birlikte yardım edeceğiz. Edeceğiz ki süre kısalsın, edeceğiz ki fazla ekmekten yanlış kilolardan dolayı sıkıntıya düşmeyin. Belli ki siz sıkıntıya düştükçe biz de, ülke de sıkıntıya düşecek.

Bu yüzden, bize söyleyemeseniz de biz gözlerinizden okuruz; şu sırada PKK ya eleştiri getirebilmeniz kolay değil. Biz sizin adınıza bunu yaparak sizin işinizi de kolaylaştırmak istedik çünkü bir dünya vatandaşı da olsak yaşadığımız toprakları en az sizin kadar seviyoruz. Ancak ülkenin evlatlarının da, bu kanlı inatlaşmanın, kötü politikaların kurbanı olmasını istemiyoruz. Çünkü bir numaramız devlet de, toprak da değil, insandır!

Vesselam."

nuhungemisi

http://www.izmirizmir.net/izmirizmirnet-nuhun-gemisi-manifestosu-3-y4265.html

 

Son Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2017 18:32

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.