KARDEÞ ERMENÝSTAN

25 Kasým 2020 17:15 / 4311 kez okundu!

 

 

Karabað kurtulduðuna, Ermenistan da gerçeði kabul edip, barýþ için ülkemize, Antalya Diplomasi Forumu'na katýldýðýna göre artýk "kardeþ Ermenistan"a bir adým daha yaklaþtýk ama Garo Paylan bu hayalden çook uzakta... 1,5 yýl önce yazdýklarýmýza geri dönüp göz atmanýn zamaný belki de...

 "Garo Paylan'ýn; bunlarý görmezden gelip sadece “hayalim kardeþ ermenistan” þarkýsýný üstelik kandil aðacýnýn gölgesinde seslendirmek, ne yazýk ki altý boþ politik bir taktik olmaktan öteye gidemiyor. tüm bunlara raðmen, sadece “kardeþ ermenistan” sözlerinin kullanýlmýþ olmasý bile bence önemlidir. bu konuyu gündeme getirmiþ ve tartýþmamýzý, üstüne kafa yormamýzý saðlamýþtýr." 

 

***

KARDEÞ ERMENÝSTAN

kandil vekili olmayý býrakýp milletin vekili olmayý bir türlü baþaramamýþ olan garo paylan’ýn hayalindeki sesleniþ biçimi.

kardeþ azerbaycan dendiði gibi kardeþ ermenistan da denmesini bekleyen garo paylan’ýn hayali aslýnda yanlýþ deðil ama o hayale ulaþmak için kendisinin ve benzeri düþüncedeki arkadaþlarýnýn tuttuklarý yol yanlýþ. 

þöyle bir hatýrlayalým... türkiye’de barýþ içinde yaþayan 10.000 civarýnda ermeni vatandaþýmýz var. 50.000’e yakýn ermenistan vatandaþý olan ermeni de, ülkemizde yarý-legal koþullarda çalýþýyor. yani kendi bir kýsým tc vatandaþýmýzýn kardeþleri ermenistan’da yaþadýðýna göre oradan söz ederken “kardeþ ermenistan” dememek için bir neden yok gibi görünüyor...

ancak aslýnda bazý nedenler var: ermenistan, hem bölgede hem de tüm dünyada bugüne dek “türkiye karþýtý lobi” gibi çalýþýyordu. garo paylan gibi onlar da 27 yýllýk karabað iþgalini haklý görmek/göstermek peþindeydi. en “iyi niyetlisi” susarak destek veriyordu. tüm bunlarý görmezden gelip sadece “hayalim kardeþ ermenistan” þarkýsýný üstelik kandil aðacýnýn gölgesinde seslendirmek, ne yazýk ki altý boþ politik bir taktik olmaktan öteye gidemiyor. 

tüm bunlara raðmen, sadece “kardeþ ermenistan” sözlerinin kullanýlmýþ olmasý bile bence önemlidir. bu konuyu gündeme getirmiþ ve tartýþmamýzý, üstüne kafa yormamýzý saðlamýþtýr. 

benim hayalim de þudur: ülkem ve devletim; “kardeþ azerbaycan”, “kardeþ suriye”, “kardeþ libya”, “kardeþ pakistan” dediði rahatlýkla elbette bir gün “kardeþ ýrak kürdistaný” ve “kardeþ ermenistan” da demelidir, diyecektir. 600 yýllýk osmanlý’nýn 500 yýlýnda olduðu gibi önce millet-i sadýka olunmalý sonra da eþit tc vatandaþlarý olarak türk’ü, kürt’ü, arap’ý, çerkes’i, ermeni’si, süryani’si, rum’uyla; aramýzda dilsel, dinsel, kültürel, politik kimi farklýlýklarýmýz da olsa, özgürce yaþayacaðýmýz vatanýmýz türkiye için saðlam bir ortak payda oluþturabilmeliyiz. 

türkiye ýrak’taki, suriye’deki kürt ve arap kardeþlerinin varlýðý gibi ermenistan’da, azerbaycan’da yaþayan ermeni kardeþlerinin varlýðýný da böylece rahatlýkla dile getirecektir. yeter ki kardeþliði bozacak þiddeti, silahý, terörü aradan kaldýralým ve asala gibi pkk/ypg’yi de kýnamayý bilelim.

özetle bir gün garo paylan’ýn hayalinin hayata geçmesini umuyorum. týpký garo paylan’ýn da bir gün uykusundan uyanýp, kandil’e, pkk’ye baþkaldýrýp, bu hayal için doðru olan yola gireceðini umduðum gibi... zaten hrant’ýn arkadaþý olmak da böyle yapmayý gerektirmez mi?

"kardeþ ermenistan hayali"ni açýklayan hdp'li vekile dýþiþleri bakanýmýz da þöyle cevap vermiþ: “iþgale karþý tek söz ettin mi?”


https://www.star.com.tr/guncel/ermenistan-hayalini-aciklayan-hdpli-vekile-bakan-cavusoglundan-cevap-haber-1589816//

nuhungemisi

 

https://eksisozluk.com/kardes-ermenistan--6744523?a=latestfollowups

Son Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2022 22:29

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.