AÞURE HAREKET'Ý ÝÇÝN NUH'UN GEMÝSÝ YOLA ÇIKIYOR!

02 Mayýs 2017 15:25 / 2082 kez okundu!

 

 

Deðiþen politika yapma sahasýný Devlet Bahçeli’nin iyi anladýðý, hem kendi partisini hem de ülkeyi kollayan politikasýndan belli. Anlamayanlarýn yaþadýðý krizi de biz iyi anlýyoruz. 7 ay önce yazdýðým yazýya, CHP kurultayý sonrasý umutsuzluða kapýlan arkadaþlarým göz atmalý.

"Gelin yeni siyaset sahasýna birlikte dönelim, en azýndan yeniden yan yana duralým; yeni yapýlanma döneminin adil, vicdanlý, demokratik takipçisi, denetçisi ve pozitif önericisi olalým. Yanlýþ gördüklerimizin karþýsýna da, #kategorikmuhalif olarak deðil "DOÐRUYA DOÐRU, YANLIÞA YANLIÞ" diyenler olarak birlikte dikilelim."

 

******

 

AÞURE HAREKET'Ý ÝÇÝN NUH'UN GEMÝSÝ YOLA ÇIKIYOR! 

 

Ülkemizde 100 yýldýr yapýlan politik maçlarýn sahasý deðiþti. 

 

RTE yeniden Ak Parti üyesi oldu, kendi partisini ve çevresini yeniden düzenleyerek 2019 seçimlerine hazýrlanacak.

 

Kemal Kýlýçdaroðlu kendini ve çevresini, yeni þikayet mercileri arayarak oyalarken; Deniz Baykal, eski siyaset sahasýnýn deðiþtiðini çabuk kavradý :)

 

Hemen belirteyim; sürüyü ilk terk eden en akýllý keçidir, derler; Baykal'ýn en akýllý keçi olduðu sürünün iþinin ne kadar zor olduðunu varýn siz düþünün ;-)

 

Ancak kabul edelim ki siyaset sahasýnýn deðiþtiðini ilk fark edenler de ayný zamanda en kurt olanlardýr. Baykal'ýn süratli dönüþü ve arayýþ yönü kendisi ve çevresi açýsýndan yanlýþ olmasa da; onun taktiklerini kendi taktiði sayýp, kendi sürüsünden ayrýlmaya kalkan baþka akýllý keçilere yazýk olmasýn ;-)

 

Onlara yürekten uyarýmdýr: Sürüyü terk etmeyi göze almak, sürüye karþý fikirler ileri sürmek cesaret iþidir, tebriði hak eder ancak bu fikrin doðru yönde olmasý arzulanýr. Çünkü #kategorikmuhalif tutum içeren her taktik bir kez daha baþarýsýzlýkla karþýlaþacaktýr. Abartýlý RTE ve Ak Parti karþýtlýðý nedeniyle; Baykal'ýn kuyruðuna takýlmak; ülkede deðiþen siyaset yapma ortamýný aslýnda anlayamamak demektir. Anlayamayanlarýn Hayýr demesi taktik olarak baðýþlanýrdýr ama hala ayný yanlýþta ýsrar etmenin bedeli Baykal ile birlikte tarihin tozlu raflarýn kaldýrýlmak ise, uyanmanýn da zamaný demektir. 

 

Unutmayalým ki, eski sahayý zaten askerler hazýrlamýþtý. 35 yýldýr sahanýn akan, kokan taraflarýný onarýp durduk. Önümüzdeki uzunca bir dönemi de bu deðiþen sistemi onarmak için kullanacaðýmýz bellidir. Bunun da adý zaten demokrasi oluyor :)

 

Geçmiþte vesayetçiler sýkýþtýkça hakemleri kullandý, olmadý kale direkleriyle oynadý, kurallarý deðiþtirdi, 367 kararý sürece tüy dikti. Seyirci tarafýndan seçilen çift orta hakem (CB ve BB), sahayý iþlemez hale getirme potansiyeliyle doldu. Ki bu konuda geçmiþimiz epeyi kötü örneklerle doluydu zaten. Atatürk-Ýnönü, Özal-Mesut Yýlmaz, Demirel-Çiller, Sezer-Ecevit, Sezer-Erdoðan çekiþmelerinin ülkeye maliyeti milyarlarla ölçülemiyor. Özetle bu saha deðiþmek zorundaydý ve %51-49 oranýyla halk tercihini deðiþim yönünde kullandý.

 

Þimdi yapýlan esas olarak orta hakemleri tekleþtirmektir. 

 

Bundan böyle maçlarýn daha adaletli yönetilmesi, kararlarýn daha hýzlý verilmesi, seyircinin en fazla estetik hazzý almasý ve ülkenin, insanýmýzýn bundan en çok yararý saðlamasýnýn saðlanmasý ana hedef olmalýdýr. Sürece yeniden katýlmak isteyen herkes bu gerçeði içselleþtirmeli, politik pozisyonunu buna göre düzenlemelidir. Bu yeni durum, muhalefet yapmak isteyenler için de oldukça geniþ bir alan sunuyor.

 

#EVET ama YETMEZ! diyenlerden birisi olarak verdiðim oyun deðerinin farkýndayým, oyumun yönünün de arkasýndayým. 

 

Kendi eski mahallesinin linç giriþimlerine raðmen bu oyu verenlerin, 1.200.000'lik o farkda payý olanlarýn, iktidara yönelik eleþtirilerinin kýymeti bugün artýk daha da artmýþ, daha anlamlý hale gelmiþtir. Bu yüzden önümüzdeki dönem "Yetmez"lerimi daha sýk paylaþacaðým. Demokratik yönelim adýna eleþtirilerimi, önerilerimi yine çekincesiz sunacaðým. 

 

Farklý bir taktikle Hayýr diyerek kendilerini geçici bir süre için gerçek siyasetin dýþýna düþüren arkadaþlarýma çaðrýmdýr; 

 

þimdi gelin yeni siyaset sahasýna birlikte dönelim, en azýndan yeniden yan yana duralým; yeni yapýlanma döneminin adil, vicdanlý, demokratik takipçisi, denetçisi ve pozitif önericisi olalým. Yanlýþ gördüklerimizin karþýsýna da, #kategorikmuhalif olarak deðil "DOÐRUYA DOÐRU, YANLIÞA YANLIÞ" diyenler olarak birlikte dikilelim. 

 

Seçenek mi yok dediniz? Elbette var. Düne göre daha çok var... Yapýlacak þey belli, deðiþen siyaset sahasýný iyi çalýþmak, zamanýn ruhunu iyi okumak, ülkenin geçtiði dönemeci anlamak ve onun yararýný baþa almak...

 

Aþure Hareket'i için Nuh'un Gemisi yola çýkýyor. 

 

Farklý dinlere, dillere, renklere, cinslere, türlere, fikirlere açýktýr gemimiz. 

 

Hem kendimiz olalým hem de ortak bir aþure tadý yaratalým. 

 

Yolumuz açýk olsun!

 

Vesselam.

 

nuhungemisi

2 Mayýs 2017

 

Son Güncelleme Tarihi: 06 Þubat 2018 14:01

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.