Nevruz Adana, Mersin ve İzmir'de de kutlanıyor

17 Mart 2013 16:27  

 

Nevruz Adana, Mersin ve İzmir'de de kutlanıyor

Bugün İstanbul'un yanı sıra İzmir, Mersin ve Adana'da da BDP öncülüğünde Nevruz kutlamaları yapılıyor. Bazı grupların provokasyon tehditleri nedeniyle gözlerin çevrildiği İzmir'de kutlamalar sakin geçiyor.

BDP ’nin yurdun pek çok bölgesinde düzenlediği ve 21 Mart’ta Diyarbakır ’da yapılacak kutlamayla sona erecek olan Nevruz etkinliklerinde bugün, İstanbul 'un yanı sıra Mersin, İzmir ve Adana’da da kutlamalar yapılıyor.

Üç kentte de ‘Öcalan'a özgürlük, Kürtlere statü’ sloganıyla düzenlenen kutlamalara yoğun katılım dikkat çekiyor.

BDP’nin İzmir’de düzenlediği ve sosyal medya üzerinden ‘provokasyon’ girişimleri yapılması nedeniyle dikkatle izlenen kutlamalar ise Buca Şirinyer Akıncılar Meydanı'nda yapılıyor. Polisin yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekerken, BDP’nin servis araçlarıyla alana gelen binlerce kişi ‘Öcalan'a özgürlük’ sloganları atıyor.

Mersin’de, Akdeniz ilçesi Özgürlük Mahallesi'nde gerçekleştirilen miting için polisin yoğun önlem aldığı görüldü. Davul zurnalar eşliğinde halayların çekildiği kutlamalara BDP Mersin Milletvekilli Ertuğrul Kürkçü ve Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk de katılıyor.

Adana’da ise merkez Seyhan ilçesindeki Dağlıoğlu Mahallesi’nde sabah saatlerinden itibaren toplanan kalabalık Nevruz kutlaması yapıyor. Sol parti ve grupların da destek verdiği kutlamalara BDP Adana Milletvekili Murat Bozlak ve sanatçı Ferhat Tunç da katılıyor.

İZMİT'TE GERGİNLİK: 30 GÖZALTI

BDP Kocaeli İl Teşkilatı'nın organizasyonuyla bugün İzmit'te düzenlenen nevruz kutlamaları öncesinde olaylar çıktı. Leyla Atakan Caddesi'nde toplanan BDP'liler yürüyüşe geçmek üzereyken, aralarında Kocaelispor taraftarlarının da bulunduğu kalabalık bir grup, BDP'lilere saldırmak istedi. Geniş güvenlik önlemleri alan polis olayları yatıştırmaya çalışırken yaklaşık 30 kişi gözaltına alındı.

BDP'liler daha sonra Nevruz kutlaması için polisin çember altına aldığı Perşembepazarı'na gitti. Nevruz kutlamasının yapıldığı yerin çevresindeki binalarda bulunan ev ve işyerlerinin balkon ve pencerelerine Türk bayrakları astığı görüldü.

Radikal

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0