ÝZMÝRÝZMÝR.NET’ÝN 3. YAÞ GÜNÜ FOTOÐRAFLARI GALERÝ‘YE EKLENDÝ

12 Nisan 2010 19:51  

 

ÝZMÝRÝZMÝR.NET’ÝN 3. YAÞ GÜNÜ FOTOÐRAFLARI GALERÝ‘YE EKLENDÝ

Ýzmirizmir.net, 16. Mart’ta Ýstanbul ve Ýzmir’den gelen pek çok seçkin konuðu ile Rosemary Brasserie’de bir araya gelerek 3. yaþýný kutlamýþtý. Bu kutlama ile ilgili fotoðraflar Galeri - "Ýzmirizmir.Net 3 Yaþýnda!" albümünde görülebilir.

Albümü görmek için týklayýn: Ýzmirizmir.Net 3 Yaþýnda!


Ýzmirizmir.net 3. yaþýný yazarlarý, üyeleri, dostlarý, basýn mensuplarý ile birlikte, Balçova Ege Park alýþveriþ merkezinde yeni açýlan Rosemary Brasserie’de kutlamýþtý.

Ýzmirizmir.net’in Editörü Pervin Mýsýrlýoðlu E., Ýstanbul’dan katýlan Yayýn Danýþmaný Ýlhami Mýsýrlýoðlu ve Haber Müdürü Hürriyet Mýsýrlýoðlu’nun ev sahipliðinde sýcak, samimi bir atmosferde gerçekleþtirilen kutlamada, sadece sanal ortamda tanýþan bazý yazarlar, üyeler de nihayet bir araya gelmenin, tanýþmanýn keyfini çýkarmýþlardý.

Gecede Pervin Mýsýrlýoðlu E. ve Ýlhami Mýsýrlýoðlu 3. yaþa iliþkin kýsa birer konuþma yapmýþlardý. Pervin Mýsýrlýoðlu yaptýðý konuþmasýnda:

“Zor günlerin baþlangýcý kabul ettiðimiz Hrant Dink cinayeti ile ayný günlere denk gelen kuruluþumuzun hüzünlü bir tarihi var.

Ancak ayný zamanda 2007 Þubat ayý, hepimizin, ülkemizin sorunlarýna ve yaþananlara iliþkin gündemin dýþýnda kalmamamýzýn, üzerimize düþen sorumluluðu hissetmenin önemi konusunda bilincimizin arttýðý tarihler.

Ýzmirizmir.net ýsrarlý bir yerellik ifadesi içeriyor. Ancak yazarlarýmýz, üyelerimiz ve okuyucularýmýz Türkiye ve dünyanýn her tarafýndan bizlerle.

Üye sayýmýz þimdilik 1377 olsa da, izleyicimiz her geçen gün artýyor.

Yerel sýnýrlarýmýz evrensel deðerlerle geliþiyor, anlam buluyor. Irkçý, faþist, bölücü, ayrýmcý olunmadýðý, demokratik platformda buluþulduðu sürece her görüþ ve siyasi tavrýn kendini ifade edebildiði bir sanal medya olmasýný istedik portalýmýzýn.

Bir yandan da Ýzmir’in gerçek misyonuna yaraþýr hoþgörülü, modern ve seçici tarzýnýn önderliðini de vurgulamak istedik.

Ýzmir’in þehir olarak da, kültürel ve edebi anlamda da kendine ait zengin deðerlerini tartýþabileceði, barýþ ve kardeþlik ilkesini reel anlamda uygulayabileceði bir dünya sunmayý önemsedik.

Bu misyonla çýktýðýmýz yolda 3. yýlýmýzý tamamladýk. Bundan sonra da ayný özgün çizgimizi korumaya devam edeceðiz.

Bizleri özverili katkýlarýyla bugünlere getiren, profesyonelce bir yaklaþýmla izmirizmir.net’i sahiplenen arkadaþlarýmýza, dostlarýmýza, gazeteci dostlarýmýza, ismini andýðýmýz, anamadýðýmýz herkese çok teþekkür ediyoruz.

Sitemizi her gün izleyenlere, çevresine duyuranlara da teþekkürler.

Daha güzel ve kaliteli bir Ýzmirizmir.net için, yolumuz açýk olsun.” demiþti.

Pervin Mýsýrlýoðlu E.’nin ardýndan konuþan Yayýn Danýþmaný Ýlhami Mýsýrlýoðlu ise;

“Ýzmirizmir.net’in baþýndan beri ortaya koyduðu kesin demokratik tavrý yüzünden hem taþa tutulduklarýný hem destek gördüklerini söyledi. Ancak Ýzmir’deki son taþlama operasyonuna karþý belirledikleri “DemokratikTavýr Manifestosu” ile “Ýzmir taþist de, faþist de deðildir!” diyerek sýnýrlarýnýn demokrasinin sýnýrlarý olduðunun altýný çizdiklerini kaydetti. Mýsýrlýoðlu konuþmasýna þöyle devam etti: “Sanal dünyanýn gerçekliðini, ciddi etkileþimlerini ortaya çýkardýk. Bugün Ýzmir’den yola çýkan portalýmýzýn dünyanýn pek çok yerinde gözü, kulaðý var.

Yakýnlarda kaybettiðimiz deðerli insan Þakir Eczacýbaþý, bir taþ üstünde Ýngilizce olarak yazýlmýþ bir cümleyi kendisine hayat felsefesi olarak almýþ. Biz de hep o fikri hissettik, o fikirle beslendik; “Ýnsanlýk, uluslardan daha önemlidir”. Biz de insanýn devletten, milletten daha önemli olduðunu, her tür eziyet ve hoþgörüsüzlükten uzak olmasý gerektiðinin altýný çiziyoruz.” diye konuþmuþtu.

Gecenin sonuna doðru 3.yaþ günü pastasý kesilmiþ daha sonra da davetliler en kýsa zamanda tekrar bir araya gelmek üzere sözleþerek ayrýlmýþlardý.


01.04.2010

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0