Gezi Parkı'nda devam kararına farklı tepkiler

15 Haziran 2013 21:40  

 

Gezi Parkı'nda devam kararına farklı tepkiler

Platform "devam" dedi ama eyleme katılanların hepsi aynı fikirde değil

Taksim Dayanışma Platformu, tekil çadırlar yerine ortak bir çadır altında eyleme devam kararı verdi. Fakat kamuoyunda bu karara farklı tepkiler geliyor. Sanatçılar ve gazeteciler gelinen son durumu değerlendirdi.

PELİN BATU: DEVAM KARARI BİZİ ÜRKÜTÜYOR

Gazeteci ve oyuncu Pelin Batu, Taksim Dayanışma Platformu'nun aldığı karara tepki göstererek "Lütfen, sakin olalım ve Gezi Parkı'ndan çekilelim" dedi.

SERDAR TURGUT: KARARI DUYUNCA YIKILDIM

Gazeteci Serdar Turgut ise "Taksim Dayanışma Platformu'nun devam kararını duyunca yıkıldım. 12 Eylül 1980 sabahı gibi acı ve yenilmişlik duygusunu yeniden mi yaşatacaklar diye düşündüm." dedi.


NİHAL BENGİSU KARACA: TEK ÇADIRLA KALABİLİRLER

Gazeteci Nihal Bengisu Karaca, "Mevzusu gerçekten Gezi Parkı olanlar tek çadırla kalabilirler." dedi.

AZİZ BABUŞÇU:KALMAYA DEVAM EDERLERSE SAMİMİYETİ KALMAZ

AK Parti Istanbul Il Baskani Aziz Babuşçu, "Eğer, orada kalmakta ısrar ederlerse bu samimiyet kalmamıştır demektir. Sayın Başbakanımızı hedef haline alan küresel bir oyunun bir parçası haline gelmişler demektir. Bu kararın Taksim Gezi Parkı'ndaki eylemcilerin hepsinin kararı olduğunu zannetmiyorum." dedi.

SIRRI SÜREYYA ÖNDER: VİCDANLARDA YARATILAN MEŞRUİYET DUYGUSUNU YİTİRMEYELİM

BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de BDP’nın bayrak ve flamalarını kaldırdığı sırada Gezi Parkı’ndaydı. Önder, Alınan ortak kararla ilgili şunları söyledi:

“HDK olarak, dayanışmanın da büyük bir oranda ortaklaştığı fikir şu oldu: ‘Bir tek dayanışma çadırı düzenleyelim. Tüm etkinliklerimizi bu ortak platform üzerinde yapalım ve uyandırmış olduğumuz bu demokratik farkındalık, itiraz ve direniş kültürünü Gezi Parkı dahil hayatın her alanına barışçıl ve demokratik özü kaybetmeden yaygınlaştıralım.’ Bunun ilk adımı bayrak ve flamaların kaldırılmasıydı. Bunu, BDP’liler kendi aralarında değerlendirdiler, HDK’liler kendi aralarında değerlendirdiler. Saat 15.00’da kaldırmaya karar verdiler. Bu karara katılmayan birkaç siyasi oluşum da var.Ancak vicdanlarda yaratılan meşruiyet duygusunu da yitirmemeye özen gösterilmeli. Devletin bu konuda, özellikle arkadaşlarımızın canına kıyanlar, yaralayanlarla ilgili yürüteceği tutum, sürecin bundan sonrası için çok belirleyici olacaktır. Bu konuda gevşeklik, oyalama ya da gayri ciddi tutum belki eskisinden daha büyük bir itirazı ateşleyecektir. Demokratik etkinliklerin yapıldığı ve Gezi Parkı anısının ve hafızasının yaşatıldığı bir yer olarak ortak Dayanışma Çadırı kalacak” dedi.

Habertürk

Son Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2013 22:45

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0