Beni Adýnla Çaðýr

04 Mart 2018 13:27 / 1055 kez okundu!

 

 

Yönetmen: Luca Guadignino

Oyuncular: Timothée Chalamet, Arnie Hammer, Michael Stuhlbarg

Ýtalyan yönetmen Luca Guadignino Kuzey Ýtalya’da geçen bir kimlik arayýþýný, cinselliðin keþfini, aþkýn tutkuya dönüþmesini þiirsel bir sinema duygusuyla anlatýyor. Ýlk aþk, cinsellik, her þeyin ortasýnda yaþamýn keþfi.. 1983 yýlýnýn Ýtalya’sýnda doðasýyla, havasýyla, meyvesiyle karýþýk yaþanan duygular, aþkýn “ben” deðil “sen ve ben” olmanýn anlamýný seyirciye geçiriyor.

André Aciman’ýn (þahsen okuyamadýðým) 2007 yýlýnda yayýmlanan ayný isimli romanýndan beyazperdeye uyarlanmýþ “Beni Adýnla Çaðýr”. Senarist James Ivory’nin kitaptaki birçok detaya sadýk kaldýðý, mizahý ve atmosferi kývamýnda yansýttýðý görüþü hakim. Beni her þeyden çok Tayland asýllý görüntü yönetmeni Sayombhu Mukdeeprom’un eski 35 mm. olarak çektiði kareler etkiledi. Filmin duygusal tonunu, dönemi soluk renklerde yansýtan pelikül estetiði harika olmuþ.

Film neden çok beðenildi, yere göðe sýðdýrýlmadý denilirse þahsen kimine itici gelebilecek “gay” iliþkiyi çevreleyen yaz atmosferinin ve doðanýn hoþluðu içinde iþlenmesi, Elio’nun ebeveynlerinin örnek olabilecek hoþ görülü, akýlcý yaklaþýmý, tüm atmosferi sarmalayan sanatsal dokunuþlar, müzik ve oyunculuklarýn bir yerden sonra tutturduðu uyum diye yanýtlarým.

Görüntünün olasý içeriði: 2 kiþi, oturan insanlar, masa ve açýk hava

Emin YEÐÝNBOY

25.02.2018

 

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.