Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Trump'a yanıt

26 Temmuz 2018 22:26  

 

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Trump'a yanıt

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Trump'ın Brunson açıklamalarına tepki göstererek, "Kimse Türkiye'ye dayatmada bulunamaz. Hiç kimsenin tehdidine müsamaha edemeyiz." dedi. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO üyesi Türkiye'nin yargısına müdahale eden Trump'a, sosyal medya hesabından karşılık verdi.

Bakan Çavuşoğlu, "Kimse Türkiye'ye dayatmada bulunamaz. Hiç kimsenin tehdidine müsamaha edemeyiz. Hukukun üstünlüğü istisnasız herkes için geçerlidir." paylaşımında bulundu.

ABD Başkanı Trump, Türkiye'ye tehdit savuran Twitter mesajında, "ABD, büyük bir Hristiyan, aile babası ve muhteşem bir insan olan Papaz Andrew Brunson'u uzun süreli tutukluğu nedeniyle Türkiye'ye geniş yaptırımlar uygulayacak. Bu masum inanç adamı derhal serbest bırakılmalı! " ifadelerini kullanmıştı.

ABD Başkan Yardımcı Mike Pence de Dışişleri Bakanlığı'nda katıldığı bir programda "Türkiye Papaz Andrew Brunson'u derhal serbest bırakmaz ve Amerika'daki evine göndermezse ABD bu masum inanç insanı serbest kalana kadar Türkiye'ye önemli yaptırımlar uygulayacak." şeklinde konuşmuştu.

İzmir'de, terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği, casusluk yaptığı iddiasıyla hakkında 35 yıl hapis cezası istenen Brunson'un tutukluğu "sağlık sorunları" dikkate alınarak ev hapsine çevrilmişti.

trthaber.com

 

> Washington Büyükelçisi Kılıç: Türkiye tehditlere boyun eğmeyecek

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Ucuz tehditlere tahammülümüz yok

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy: Türkiye'ye kimse emir veremez ve tehdit edemez

Cumhurbaşkanlığı'ndan Trump'ın skandal çağrısına yanıt

Trump ve Pence'den yaptırım mesajı

 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0