“GÜZEL SÖZ İBADETTİR”

30 Temmuz 2022 00:02 / 455 kez okundu!

 

 

"Hayat üstüne düşünme pratiğimdir: Yel gibi gelir, sel gibi geçer. Müsveddesi ve temize çekmesi olaydı keşke. En büyük ve güzel armağan, hayat. Müşkülüyle de güzel, hasretiyle de. Şiirle ve dostlarla daha da güzel. Hayatınız revnaklı, şıkır mıkır olsun. Olursa bir şikayet, varsın aşktan olsun..."

***

“GÜZEL SÖZ İBADETTİR”

Reyhan Yıldırım'ın güzel etkinliğiydi, ne tez 8 yıl olmuş? "Hayat üzerine düşünme pratiği" temalı, sevgili Reyhan Yıldırım'ın düzenlediği etkinliğimize 8 yıl sonra küçük bir ek sunuyorum, hoşgörünüze sığınarak.

Hayat üstüne düşünme pratiğimdir: Yel gibi gelir, sel gibi geçer. Müsveddesi ve temize çekmesi olaydı keşke. En büyük ve güzel armağan, hayat. Müşkülüyle de güzel, hasretiyle de. Şiirle ve dostlarla daha da güzel. Hayatınız revnaklı, şıkır mıkır olsun. Olursa bir şikayet, varsın aşktan olsun...

Benim hayat ustalarımın en birincisi (!) anânem, mâlum.

Derdi ki, "ömrünüzün kıymetini bilin, o ömür Allah'ın size emânetidir."

En çok da şunu derdi: "Güzel söz söyleyin... Güzel konuşmak ibâdettir."

Hasret konusunda hep sustu ama, 95 yıllık ömrü boyunca.

Görerek girip kör çıktığı ameliyat sonrası, daha hastanedeyken bana demişti ki, "Ben dünyayı şimdiden çok özledim ya Eyşe (=Aishe, Ayşe), ne yapıcam?"

Özlemek faslını beklemeden hayat denen o büyülü tılsımın, destanın, armağanın kıymetini bilin, diyetini insanlara ve kendinize de sevgi, şefkatle ödeyin. 

Ne söylerseniz güzel  söyleyin...

Güzel söz  hem ibâdet, mâlum hem hayata borcumuz...

Ayşe KİLİMCİ

 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.