25 bin kişi ‘özgürlük’ için yürüdü

09 Ekim 2011 08:55  

 

25 bin kişi ‘özgürlük’ için yürüdü

Ankara’da KESK, DİSK, TMMOB ve bağlı sendikalar “Eşit Özgür Demokratik Türkiye” mitingi düzenledi

Ankara’da KESK, DİSK, TMMOB ve bağlı sendikalar “Eşit Özgür Demokratik Türkiye” mitingi düzenledi. Türkiye’nin çeşitli illerinden Başkent’e gelen sendika üyeleri sabah saatlerinde Gar’da toplandı. Başkent’te son yıllarda gerçekleştirilen en geniş kapsamlı mitinge çevre illerle birlikte yaklaşık 25 bin kişi katıldı.

Mitinge, öğrencilerden, kadın örgütlerine, memurlardan işçilere, derneklerden siyasi partilere, çevrecilerden köylülere kadar çok farklı kesimlerden katılım oldu. Mitinge katılan çevreciler “HES’lere hayır”, “Karadeniz direniyor” pankartları açarken, kadın örgütleri de kadına şiddete tepki olarak siyah tabut taşıdı. Şiddet gören kadınların fotoğraflarını da taşıyan grup, kadına yönelik şiddetin biran önce durdurulmasını istedi. Bu arada Malatya’nın Akçadağ İlçesi’ne bağlı Kürecik Köyü Çarşak Tepesi’ne kurulması planlanan NATO Füze Savunma Sistemi de protesto edildi. Mitinge katılan Kürecik Köyü sakinleri, “Kalkana değil eğitime bütçe”, “İsrail’e kalkan olmak istemiyoruz” ile “Füze kalkanı istemiyoruz” pankartları açtı. Mitinge katılan bazı gruplarda Kürtçe pankartlar açarak, Abdullah Öcalan lehine sloganlar attı.

‘Asgarî ücretle yaşanmaz’

Eylem nedeniyle emniyet güçleri çevrede yoğun güvenlik önlemi aldı. Talatpaşa Bulvarı gidiş istikameti Kızılay-Ulus arasındaki Atatürk Bulvarı ise çift yönlü trafiğe kapatıldı. Ayrıca, Sıhhiye’ye açılan ana ve ara arterler de kapatıldı. Kortej eşliğinde Sıhhiye Meydanı’na gelen eylemciler, burada güvenlik noktasından geçti. Göstericiler, kurulan polis noktasından tek tek aranarak meydana girdi.

Mitingde yapılan açıklamalarda güvencesiz, işsiz asgari ücretle yaşanamayacağı vurgulandı. Yapılan açıklamaların ardından katılımcılar, Grup Çimen’in müziği eşliğinde halaylar çekti.

Taraf

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0