‘15 Temmuz'u FETÖ ABD ile yaptý' - Nedim Þener

15 Þubat 2021 10:59  

 

‘15 Temmuz'u FETÖ ABD ile yaptý' - Nedim Þener

Ýçiþleri Bakaný Süleyman Soylu’nun bir televizyon programýnda söylediði “15 Temmuz’u FETÖ yapmadý” ifadesi duyulur duyulmaz sosyal medyada yine bildik rüzgârlar esti. Soylu’nun FETÖ’yü temize çýkardýðý yorumlarý yapýldý. Elbette yorumlar bilgisizlikten deðil, kötü niyetten kaynaklanýyordu.

Bana da o dakikada soranlar oldu, kesilip kýrpýlmýþ görüntüye bakýp, “kastettiði Amerika” dedim. Çünkü ayný sözleri 15 Temmuz darbe giriþiminin hemen ardýndan da söylemiþti. Kendini zeki zanneden algý operatörleri yine de boþ durmadý. Ben de gerçeði merak edenler için ve ola ki 'aklý karýþanlar' vardýr diye Bakan Soylu’ya ne kastettiðini sordum. Ýþte cevabý:

BEN BUNU DEFALARCA SÖYLEDÝM

“Ne kastettiðim belli, yaptýðým açýklamanýn hemen arkasýndan söylüyorum. Orada söylediðim çok açýk bir þey var, ben bunu defalarca söyledim. 15 Temmuz’un hemen ardýndan 24 saat geçmeden 16 Temmuz günü saat 16.00-17.00 gibi Kahraman Kazan’a, þehitlerin cenazesine giderken, telefonda televizyonlara açýklama yaptým. ‘Bu darbenin arkasýnda Amerika vardýr’ dedim. Biz 1960 darbesinin arkasýnda Amerika olduðunu uzun yýllar sonra dönemin Ýngiliz belgelerinden öðrendik. 1980 darbesinin arkasýnda Amerika olduðunu, ‘Bizim çocuklar baþardý’ sözünden sonra anladýk. 28 Þubat’ýn arkasýnda kimler olduðu belli. Ben 20-30 yýl geçmeden bu darbenin arkasýnda Amerika olduðunu söyleyip tarihe bir not olarak býraktým. Bugün deðil, 15 Temmuz darbe giriþiminin üzerinden 24 saat geçmeden söyledim. Ondan sonra ben Ýçiþleri Bakaný oldum. Ýçiþleri Bakaný olduktan sonra Amerika’nýn etkin olduðu her yerde FETÖ olduðunu gördüm.

Orada bir baþka þey söylüyorum: Bir, FETÖ þeytani bir örgüttür. Ýki, istihbari bir örgüttür. Üç, bir terör örgütüdür. Dört, bir iletiþim aygýtýdýr. Dört özelliðini söylüyorum. Bunun bir baþka özelliðini söylüyorum: FETÖ Ýslam’ý baþkalaþtýrmak için icat edilmiþtir. Ýki, PKK da Ýslam’ýn en güçlü olduðu alanlardan birisi olan Doðu ve Güneydoðu Anadolu bölgelerinden Ýslam’ý kazýmak için icat edildi. Ayrýca DEAÞ da Ýslam’ý tahrip etmek için icat edilmiþtir. Ve bunlarýn hepsini icat eden ayný unsurdur. Þimdi LGBT’yi ortaya koyuyorlar. Bu bizim topraklarýmýzýn bir deðeri deðil.

TOPLUMU UYARMAK

Þimdi 15 Temmuz meselelerini anlatýrken, 15 Temmuz ile, FETÖ ile ilgili izahat yapýyorum. Belki bu örgütlerin hangi kulvarlarda koþtuðunu bilmiyorsunuz. Bunlarýn iç yönetimlerini, eðilimlerini, hangi iletiþim dilini kullandýklarýný bilmiyorsunuz. Mesela dedim ki, PKK elebaþlarýndan Cemil Bayýk, üç gün önce HDP’ye kasten dedi ki, ‘Gerillanýn üzerinden yükü alacaksýnýz’... Bunu ben okuyorum ve biliyorum. Benim burada yapacaðým, toplumu bu konuda uyarmaktýr. Benim görevim bu, önleyici hizmet. Ben bunlarý açýklayarak önleyici hizmet görevimi yerine getiriyorum.

15 Temmuz’un arkasýnda sadece FETÖ mü var, sadece o mu yaptý, hayýr. Sadece 15 Temmuz olarak deðil, Orta Asya’daki Türk Cumhuriyetleri’nde ne iþi var, ne yapýyor? Kim kimin ülkesine böyle bir yapýyý sokar? Ha, bizi aldattýlar, ‘Müslümanlýk’, ‘Türkçe’, ‘bayrak’ gibi kelimelerle, herkesin hoþlanacaðý söylemlerle faaliyette bulundular ve bunu Amerika iyi yönetti, Avrupa da bu iþe teþne oldu, neticede 15 Temmuz’u yaptýlar.

ADAMINI KORUYOR

Amerika’nýn 15 Temmuz’un arkasýnda olduðu apaçýk ortada. Onlarýn talimatýyla bunu icra eden de FETÖ idi. Uluslararasý desteðe örnek vereyim: Interpol bir tane baþvurumuzu kayda almýyor. Yüzlerce baþvurumuzu kabul etmediler. Biz de artýk Interpol’e yazmýyoruz bile çünkü onlarý koruyorlar. Uluslararasý sistem bunun arkasýnda olmasa, bunu korumasa ayakta kalabilirler mi? Cinayete kim azmettirdiyse katili de o korur. Azmettiren adamýný koruyor.”

GÖSTERÝCÝLERE ÞÝDDET YANITI

Boðaziçi protestolarýna müdahale edilirken yansýyan görüntülerde, yakalanan göstericilere þiddet uygulandýðý görülüyor. Soylu’ya teslim olan göstericilere þiddet görüntülerini sorduðumda da “Öyle bir þey yok. Yakalanýp direnmeyen kiþilere bir müdahale edilmiyor. Elbette gözaltýna alýnma iþlemi sýrasýnda direniþ gösteriyorsa müdahale ediliyor” dedi.

‘ÝKÝNCÝ GEZÝ ÝHTÝMALÝ 100 ÜZERÝNDEN SIFIR’

Sosyal medyada bazý isimler protestolarla Gezi eylemleri arasýnda baðlantý kuruyor. Hatta konu ile ilgili konuþmalarda az da olsa “Ýkinci bir Gezi olur mu?” diye soruluyor. Ýçiþleri Bakaný Süleyman Soylu, bu tartýþmaya þu karþýlýðý verdi: “Böyle bir ihtimal var mý? 100 üzerinden sýfýr. Buna müsaade etmeyiz. Evet, bazý siyasetçiler kaþýyor, terör örgütleri böyle bir havayý kullanmayý istiyor ama bu bizim yönetemeyeceðimiz bir süreç deðil."‘15 Temmuz'u FETÖ ABD ile yaptý'

‘TERÖRÝST’ ÝFADESÝ ÝLTÝSAK VE ÝRTÝBAT

Bakan Soylu’ya, Boðaziçi eylemlerine katýlanlarla ilgili “terörist” ifadesi kullanmasýný da sordum: “Orada terörist derken iltisaklý, irtibatlý demek istedim. Þöyle: Bunlar DHKP-C ile iltisaklý, birçok eyleminde alýnmýþ kiþiler. Örgütsel iliþkisini ortaya koyduðumuz kiþiler, hakkýnda daha önce mutlaka bir iþlem yapýlmýþ kiþiler. Bunun içinde DHKP-C var, TKMLP gibi örgütlerin açýk alan eylemlerine katýlan isimler. Bu örgütlerin etkinliklerine katýlan, irtibatlarý ve iltisaklarý olan kiþileri kastettim.”

“Bazý terör örgütleri isimleri ile ilgili yayýnlanan bir tablo var, doðru mu?” diye sorduðumda ise Soylu þunlarý söyledi: “Evet, hepsi doðru, açýklanan rakamlar gerçek. Örneðin DHKP-C ile iltisaklý ise bizim kayýtlarýmýzla örgüt ile ilgili bir organizasyona katýlmýþ, hakkýnda iþlem yapýlmýþ kiþilerdir. Örgütle iltisaklý, irtibatlý kiþileri biliyoruz, açýklamalarýmýz buna göredir. Haklarýnda gözaltý iþlemi yapýlan da var, dava açýlanlar da var. Hepsi kayýtlarýmýzda mevcut.”

Nedim ÞENER

hurriyet.com.tr

04.02.2021

Son Güncelleme Tarihi: 15 Þubat 2021 11:05

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0