Vuvuzela cinnetleri!

02 Temmuz 2010 09:38  

 

Vuvuzela cinnetleri!

Dünya Kupası'nı zehir eden o çalgı tüm dünyayı karıştırdı!

Dünya Kupası'nı futbolseverlere dar eden, televizyonların sesini kıstırtan ve insanı çıldırtan G.Afrika'nın yerel çalgısı vuvuzela tüm dünyada büyük bir infiale yol açmak üzere. Turnuva başladığında yarattığı ses kirliliği nedeniyle şikayetçi olunan vuvuzela etkisini daha sonra göstermeye başladı. Hastanelere başvuran birçok kişide vuvuzeladan kaynaklanan sorunların tespit edilmesi, bu çalgıya duyulan öfkeyi bir kat daha arttırdı. Konuyla ilgili araştırma yapan uzmanlar, bu garip enstrümanın sinir sisteminde oluşturduğu tahribata dikkat çekerken, bu sesin aralıksız dinlenmesi halinde, kişilere suç işlettirebilecek duruma geleceği konusunda uyarmışlardı ki olanlar oldu...

BALTA İLE SALDIRDI
İlk vuvuzela kaynaklı cinnet haberi Amerika'dan geldi. Almanya'da komşusunun evinde Vuvuzela çalmasına sinirlenen Amerikalı bir asker elinde balta ile komşusunun kapısına dayandı. Vuvuzela sesi ile çıldıran Amerikalı asker yapılan şikayet üzerine yakalandı ve ülkesinin yetkililerine teslim edildi.

POLİS HASTANELİK OLDU
Daha sonra Almanya'da bir diğer olay patlak verdi. Ren-Vestfalya eyaletinde vuvuzela çalan grubun insanları rahatsız etmesi üzerine gelen polis, ses yapmamaları için uyarınca bir fanatik elindeki Vuvuzela ile polisi kötü dövdü. Bir hafta süreyle yoğun bakımda yatan polis hayati tehlikeyi atlattıktan sonra normal servise alındı.

KIZINI ÖLDÜRDÜ
Üçüncü cinnet haberinin adresi ise bu kez Amerika Birleşik Devletleri oldu. Teksas eyaletinde Hector Castro (28) geçtiğimiz cumartesi Amerika-Gana arasında oynanan Dünya Kupası 2. tur maçını izlemek için televizyon karşısına geçti. Hector Castro’nun 2 yaşındaki üvey kızı maç başlar başlamaz ağlamaya başladı. Hector Castro, kızına bağırarak susmasını istedi. Fanatik baba kızı ağlamaya devam edince çılgına döndü. Hector Castro iki yaşındaki üvey kızını vuvuzeşa ile döverek öldürdü. Castro, kızının boğazına çivi saplayıp hastaneye götürdü. Hastanede ölümün çivi ile ilgisi olmadığı anlaşılınca baba, “Kaç kere sus dedim, dinlemedi. Öldürmek istememiştim” dedi.

GÖZÜ ÇIKTI
Ve son olarak bu kez Zimbabwe'de trajikomik bir vuvuzela faciası daha yaşandı. Ülkede vuvuzela yüzünden çıkan kavgada bir kişi gözünü kaybetti. Kimliği belirlenemeyen mağdur karşıdan gelen ve kendisinden vuvuzelasını zorla almaya çalışan 3 kişiyle kavga etmeye başladı. Vuvuzelasını vermekte direnen şahıs, çıkan kavgada aldığı aralıksız ve sert darbeler sonucu gözlerinden birini kaybetti. Mağdurun hala hastanede gözetim altında tutulduğu bildirildi.

Türkiye'de de vuvuzelanın satılmaya başlanıp ücretsiz dağıtıldığını da hesaba katarsak, herkesin sağduyulu olmasında toplum huzuru açısından fayda olduğunu hatırlatmak gerekiyor.


Habertürk/01.07.2010

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0