Taksim'de oturma eylemi: 'Taksim'den Tahrir'e bin selam!..'

04 Şubat 2011 23:26  

 

Taksim'de oturma eylemi: 'Taksim'den Tahrir'e bin selam!..'

Mısır'daki halk ayaklanması ile Türkiye'den enternasyonalist dayanışmayı örgütleyen örgütlerden Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (DSİP)'in Mısır Konsolosluğu önünde gerçekleştirdiği gösteriler ve İstiklal Caddesi'ndeki yürüyüşlerden sonra 'Taksim'den Tahrir'e selam!' temasıyla yaptığı çağrıya, Demokrasi ve Özgürlük Hareketi (DÖH), Yeşiller Partisi, Genç Siviller ve Has Parti üyeleri de katıldı. Yapılan büyük bir gösteri sonrası Taksim'de oturma eylemi başlatıldı.

Eylemde sık sık "Mübarek git artık", "Mısır halkı yalnız değildir", "Dün Tunus'ta, bugun Mısır'da, yaşasın küresel intifada", "Diktatör Mübarek devrilecek", "İntifada kazanacak", "Taksim'den Tahrir'e bin selam olsun" sloganları atıldı.

Taksim Meydanı'nda saat 15.00'te başlayan oturma eylemi DSİP, DÖH, Yeşiller Partisi, Genç Siviller ve Has Parti üyeleri katıldı. Taksim'den geçen bir çok kişi eyleme destek verdi. Arap turistler Arapça sloganlara katıldı.

İstanbul'daki oturma eylemine katılan iki Mısırlı konuşmalarında "Hem burada, hem de Tahrir'de direniş devam edecek, diktatörlük devrilecek. Mısır halkının bu direnişiyle Mübarek'in bütün pislikleri ortaya saçıldı" dedi.

Eylemin sonunda bir konuşma yapan DSİP Genel Başkan Yardımcısı Şenol Karakaş, "Mısır halkının çağrıları doğrultusunda dayanışma gösterilerine devam edeceklerini" söyledi.

ANKARA'DA EYLEMLER

Mısır'da geçtiğimiz haftalarda başlayan ayaklanmaya bütün dünyadan destek yağmaya devam ediyor, Ankara'daki Mısır dostları Elçilik önündeki düzenli gösterilerine bugün de devam etti. Saat13.00'te elçilik önünde toplanan özgürlük yanlıları Mısır halkını ve devrimi selamladı.

Ankara'da Mısır halkıyla dayanışma için 5. kez bir araya gelen dayanışmacıla Ankara'da şu ana dek yapılan en büyük gösteriyi gerçekleştirdi.

Polis sabahın erken saatlerinden itibaren yürüyüşü engellemek için girişimlerde bulundu. Yürüyüş sırasında polis ile göstericiler arasında sık sık gerginlik yaşandı.

Elçilik önünde bir araya gelen eylemciler "İntifada kazanacak!" "Mısır halkı yalnız değildir" "Diktatörler devrilecek!" "Tunus'a, Mısır'a, direnişe bin selam" sloganlarıyla bugün pek çok şehirde kitlesel gösteriler gerçekleştirmekte olan milyonlarca Mısırlıya desteklerini yolladı.

Mısır Dostları adıyla yapılan açıklamada Mazlum-Der Ankara Şube Başkanı Üstün Bol özgürlüklerden yana çeşitli siyasi ve dini görüşlerden arkadaşlar birlikte Mısır halkına destek verdiğini vurgularken. Mısır halkının özgürlük mücadelesini selamladığını söyledi.

DSİP Ankara İl Başkanı Zeynep Mun da "Bugün umarım burada son kez toplanmış oluruz. Mübarek diktatörlüğü de Ortadoğu'daki bütün diktatörlükler de kısa süre içinde tarih olur. Biz bu mücadeleyi kazanacağız, Mısır halkı kazanacak. Diktatörler ve yardakçıları bir avuç, bizse milyonlarcayız. Mısır halkının özgürlük mücadelesi hepimizi özgürleştiriyor" diyerek Mısır Devrimi'ni selamladı.


Sesonline.net



 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0