Sokak hayvanlarına otomatik suluk

29 Temmuz 2011 11:15  

 

Sokak hayvanlarına otomatik suluk

Manisa'da, girişimci Arif Koçak, kurduğu atölyede, sokak hayvanlarının su içebilmesi için haznede sürekli su bulunmasını sağlayan 'Otomatik suluk' üretti.

Arif Koçak (30), atölyesinde cihazın tanıtımına ilişkin düzenlediği toplantıda, geçmişte, bir fabrikadaki köpeğin bayram tatilinde susuzluktan ölmesinin kendisini çok etkilediğini, özellikle yaz aylarında sokak hayvanlarının susuzluktan ölmemeleri amacıyla bir düzenek geliştirmeye karar verdiğini anlattı.

Bu çerçevede tasarladığı ve ''otomatik suluk'' adını verdiği cihazın üretimi için Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın (KOSGEB) kredi imkanından yararlanarak atölyesini kurduğunu belirten Koçak şöyle dedi:

''Otomatik sulukta sistem suyu şehir şebekesinden veya hidrofordan alıyor. Gelen su, alttaki bölmeden suluğa giriyor ve belli bir seviyede sistem otomatik olarak su girişini kapatıyor. Kap içerisindeki su, hayvanlar tarafından içildikçe ya da güneşin etkisiyle buharlaştıkça, otomatik mekanizma sayesinde eksilen su tamamlanıyor ve hazne hep suyla dolu kalıyor.''

Koçak, ürünün bir direğe, ağaca veya duvara kolayca monte edilebildiğini, istenildiğinde kolayca sökülebildiğini, sulukların, park, bahçe ve sokaklarda kullanılabileceğini belirtti.

Şimdiye kadar 350 suluk ürettiğini açıklayan Koçak, ''İzmir'in Narlıdere, Güzelbahçe ilçe belediyeleri ile Manisa'nın Gördes Belediyesi, tanesi, KDV hariç 100 lira olan suluklardan aldı. Bazı hayvan sever dernekleri de broşür talebinde bulundu'' dedi.

Veteriner Fatih Gedik de sokak hayvanlarının yanı sıra fabrikalarda, çiftliklerde, bahçelerde bağlı haldeki hayvanların da susuzluk sıkıntısı çektiğini belirterek, üretilen cihazın bu sorunu çözebileceğini ifade etti.

Sabah

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0