ÞEHÝR VE BÖLGE PLANLAMA ÖÐRENCÝLERÝ ALÝAÐA’YI ÇALIÞIYOR!

08 Temmuz 2009 21:00  

 

ÞEHÝR VE BÖLGE PLANLAMA ÖÐRENCÝLERÝ ALÝAÐA’YI ÇALIÞIYOR!

ÝZMÝR-ALÝAÐA (08.07.2009)- Dokuz Eylül Üniversitesi Þehir ve Bölge Planlama Bölümü Öðretim üyeleri ve öðrencileri Sanayi ve Ticaret kenti Aliaða'da saha çalýþmasý yapýyor. 50 öðrenci ve 5 öðretim üyesinden oluþan heyet, Aliaða Ticaret Odasý ve Aliaða Belediyesinin desteðiyle ilçede 10 gün boyunca çeþitli saha çalýþmalarý yapacak.

Þehir ve Bölge Planlama 3. sýnýf Öðrencileri, saha çalýþmasýnda bölgeden toplayacaðý verileri 2009-2010 eðitim döneminde deðerlendirerek bireysel ve grup akademik çalýþmalarda kullanacak.

- ÖÐRENCÝLER ALÝAÐA TÝCARET ODASI’NDA-

9 Eylül Üniversitesi Þehir ve Bölge Planlama Bölümü Öðretim Üyesi Doç. Dr Ebru Çubukçu Baþkanlýðýndaki öðrenci heyeti dün Aliaða'ya gelerek Aliaða Ticaret Odasý'ný ziyaret etti. Saha çalýþmasýnýn dýþýndaki zamanlarda Aliaða Ticaret Odasý tarafýndan Odada tahsis edilen toplantý salonunda çalýþmalarýný sürdürecek olan öðrenciler, Aliaða Ticaret Odasý Baþkaný Adnan Saka’dan bölgenin mevcut durumu ve geliþme dinamikleri hakkýnda bilgiler aldý.

Öðrencilere ilçenin sanayi ve konut yapýlaþmasý baþta olmak üzere bölgesel tüm verileri aktaran Aliaða Ticaret Odasý Baþkaný Saka, konuþmasýnda“Sizler, Türkiye’de yaþayan herkesi ve yarýnlarýmýzý yakýndan ilgilendiren, ülkemizde kaliteli yaþam standardý, çevrenin korunmasý, ülke kaynaklarýnýn rantabl kullanýlabilmesi için temel olan kent ve bölge planlamasýnda uzman olacaksýnýz. Yaþanabilir Türkiye’nin mimarý olacaðýnýz için Aliaða sizin için dev bir laboratuar ortamý olacaktýr. Aliaða’nýn geçmiþten bu yana yaþadýðý hýzlý sanayileþme, planlama sorunlarý ve bunlarýn sonucunda ortaya çýkan sorunlarýyla planlamanýn önemini ve nasýl yapýlmasý gerektiðini açýk þekilde size gösterecektir. Buradaki çalýþmalarýnýzýn eðitim yaþamýnýzda ve kariyerinizde unutamayacaðýnýz deneyim olacaðýný düþünüyorum” dedi. 

- ÇALIÞMALARINIZDA BUGÜNÜ DEÐÝL, GELECEÐÝ ÖNGÖRÜN-

Aliaða’da 10 Milyon m2 Alan üzerine kurulan ve her geçen gün tesis sayýsýnýn arttýðý Aliaða Organize Sanayi Bölgesi’nin, modern planlama açýsýndan Türkiye’nin örnek bir yatýrým alaný olduðunu kaydeden Saka, “Gelecekte þehir ve bölge plancýsý olarak Þehirlerimize, bölgelerimize yön vereceksiniz. Çalýþmalarýnýzda sadece bugünü deðil, geleceði öngörerek, insan yerleþimleri, ulaþým, stratejik geliþim, sanayi, çevre, sosyal ve kültürel gereksinmeleri de dikkate alarak planlama yapmanýzý bekliyoruz.” Dedi.

9 Eylül Üniversitesi Þehir ve Bölge Planlama Öðretim Üyesi Doç Dr. Ebru Çubukçu Aliaða’nýn akademik çalýþmalar için çok uygun bir kent olduðunu belirterek, “Bu yýl 3. sýnýfta öðrenim görecek öðrencilerimiz, etüt stajý kapsamýnda Aliaða'yý inceliyor. Burada 10 gün boyunca çeþitli veriler elde edip öðrencilerimiz bölgenin tüm özelliklerini belirleyecek. Aliaða saha stajýnda elde edilen veriler bir yýl boyunca öðrenciler tarafýndan çeþitli yönleriyle ortaya konacak. Buradaki staj çalýþmalarýyla bölgenin geleceðine dair bir çok verinin ortaya çýkmasýný bekliyoruz. Çalýþmalarýmýzda bizlere büyük destek olan Aliaða Ticaret Odasýna ve Aliaða Belediyesine teþekkür ediyoruz” dedi.

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0