Meteoroloji 3 ili uyardý Þiddetli yaðmur ve fýrtýna geliyor

11 Þubat 2018 20:21  

 

Meteoroloji 3 ili uyardý Þiddetli yaðmur ve fýrtýna geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüðü resmi sitesinde bugün birçok il için uyarý yayýnladý, Meteoroloji tarafýndan yayýnlanan en son hava durumu verilerine göre bugün bazý bölgelerde kuvvetli yaðýþ etkili olacak. Karsýz ve kurak geçen kýþ yaðmurlarla biraz daha normallere döndü, kar haberleri bekleyen vatandaþlarýn bekleyiþi sürüyor...

Yeni hafta baþlarken vatandaþ hava durumu nasýl olacak sorusuna cevap arýyor. Meteoroloji Genel Müdürlüðü en son hava durumu verileri hakkýnda son dakika uyarýsý yayýnladý ve yurdun batý kýyýlarýnda yer alan birçok ili uyardý. Yaðýþlara fýrtýna eklenecek ve yurdun batý kesimleri ciddi þekilde etkilenecek…

ÝZMÝR, ÇANAKKALE, BALIKESÝR ÝÇÝN ÖNEMLÝ UYARI!

Meteoroloji Genel Müdürlüðü tarafýndan yayýnlanan en son hava durumu uyarýlarýna göre, Pazar Günü Marmara, Ege, Ýç Anadolu Bölgeleri ile Akdeniz’in ve Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli rüzgar bekleniyor. Meteoroloji’nin uyarýsýnda “11.02.2018 Pazar günü akþam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen kuvvetli güneyli rüzgarýn oluþturabileceði soba ve doðalgaz kaynaklý zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karþý dikkatli ve tedbirli olunmalýdýr.” denildi.

Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara, Ege, Batý Akdeniz, Ýç Anadolu'nun kuzeybatýsý, Batý ve Orta Karadeniz, Doðu Anadolu’nun kuzey ve doðusu ile Rize, Artvin, Bayburt, Elazýð, Diyarbakýr, Batman ve Siirt çevrelerinin yaðýþlý geçeceði tahmin ediliyor. Yaðýþlarýn; Marmara’nýn batýsý ve Kýyý Ege’de kuvvetli olmak üzere genellikle yaðmur ve saðanak, batý kýyýlarda yer yer gök gürültülü saðanak, Doðu Anadolu’nun kuzey ve doðusu ile Edirne ve Kýrklareli çevrelerinde karla karýþýk yaðmur ve kar þeklinde olmasý bekleniyor. Rüzgarýn; Marmara'nýn kuzeyinde kuzey ve kuzeydoðu, Marmara’nýn güneyi, Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, Ýç Anadolu ile Karadeniz'in iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) olarak eseceði tahmin ediliyor. Kuvvetli güneyli rüzgarla birlikte kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 8 derece artacaðý, Marmara’nýn kuzeyinde kuvvetli kuzeyli rüzgar, Kýyý Ege’de kuvvetli yaðýþla birlikte 2 ila 5 derece azalacaðý tahmin ediliyor.

KAR YÝNE TEÐET GEÇTÝ!

15 Þubat civarýnda beklenen soðuk ve karlý hava dalgasý yine Türkiye’yi teðet geçecek gibi görünüyor. Kar haberleri bekleyen vatandaþlar yine hüsrana uðradý, ilerleyen günlerde yine soðuk ve yaðýþlý hava durumuna dair en güncel haberler sozcu.com.tr’de olacak. Ýþte Meteoroloji tarafýndan yayýnlanan yurtta 5 günlük haritalý hava durumu.

karar.com

Son Güncelleme Tarihi: 11 Þubat 2018 21:14

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0