Kumpasýn 10 yýlý ‘Darbe-iþgal' - Nedim Þener

30 Mayýs 2020 20:37  

 

Kumpasýn 10 yýlý ‘Darbe-iþgal' - Nedim Þener

6 Mart 2014 günü CNN Türk televizyonunda Enver Aysever’in programýna konuk olarak katýldým.

Aysever, “CHP ile cemaat (FETÖ) arasýnda iþbirliði var mý?” diye sorunca þu cevabý verdim: “CHP ile cemaatin çok yakýn iþbirliði var. Önceden Erdoðan’ýn kapladýðý Zaman gazetesinin birinci sayfasýný Kýlýçdaroðlu kapladý. Kendileri ‘Cemaatin oyuna ihtiyacýmýz var’ diyor. Ancak insan Mustafa Balbay’dan utanýr, Ýlhan Cihaner’den utanýr...” (https://www.cnnturk.com/haber/turkiye/chp-ile-cemaatin-cok-yakin-isbirligi-var )

17-25 Aralýk 2013 operasyonlarý sýrasýnda CHP yöneticileri ve o gün cemaat denilen FETÖ’nün yakýn iliþkileri dikkatimi çekiyordu. O günlerde de yine çok fazla kiþinin söylemediði þeyleri konuþuyordum.

AKP ile cemaatin iþbirliði yaptýðý dönemde cemaate karþý olan CHP yönetimi, dershaneler üzerinden kavga çýkýnca AKP’nin savaþmaya baþladýðý FETÖ’cülerin yanýnda hizalanmýþtý.

Varlýðý bizzat FETÖ’cüler tarafýndan inkâr edilen “Baþbakan Erdoðan ile oðlu Bilal Erdoðan arasýndaki telefon görüþmesi” bizzat Kemal Kýlýçdaroðlu tarafýndan TBMM grup konuþmasý sýrasýnda dinletiliyor ve cümle cümle okunuyordu.

Kumpasýn 10 yýlý ‘Darbe-iþgal'

ADAMLARINI GÖNDERDÝ

“Paralel Devlet Yapýlanmasý” olarak Milli Güvenlik Siyaset Belgesi’ne alýnan Fetullahçýlar ile devletin savaþý baþladýðýnda ise yine tercihini onlardan yana koydu. FETÖ’nün paçavrasý Zaman gazetesine, kendisi ve milletvekillerini çýkardýðý FETÖ’nün televizyonlarýnýn önüne “direniþe” gönderiyordu.

Milletvekilleri, el konulan Bank Asya’nýn önünde yatýyor, gidip hesap açýyordu.

Yýllar geçiyor ve yaþananlar beni hiç þaþýrtmýyordu. Bu durumu eleþtirdikçe,“Silivri’de tutukluyken seni ziyaret ettik, destekledik” diyorlardý. Ben o dönemde karþý olduklarý þeyin FETÖ olduðunu düþünmüþtüm. Meðer onlarýn FETÖ ile karþýtlýðý, AKP ile iþbirliði yaptýðý içinmiþ. Nitekim FETÖ, AKP ile savaþa baþladýðýnda onlarýn yanýnda yer aldýlar.

Kumpasýn 10 yýlý ‘Darbe-iþgal'

‘KONTROLLÜ DARBE’ ZIRVASI

FETÖ’cüler 15 Temmuz 2016’da darbe yapmaya kalktý. Baþarýsýz olunca, baþta elebaþý Gülen olmak üzere darbe giriþimine, “tiyatro, senaryo, kontrollü darbe”demeye baþladý. Ve maalesef, tarihi bir hataya imza atarak CHP yönetimi de 15 Temmuz’a “kontrollü darbe” dedi. Yetmedi, TBMM’de hazýrlanan araþtýrma raporuna, “kontrollü darbe” þerhi yazdýlar. Meclis kürsüsünde FETÖ’nün askeri mahrem imamlarýný maðdur ilan ettiler. Son seçim bildirgesinde FETÖ adýný bile geçirmek zahmetine girmediler.

6 yýlda bu konuda çok sayýda eleþtiri yazdým, söyledim. Uyarmaya çalýþtým.

YILMAZ ATEÞ: DARBE-ÝÞGAL

Þimdi, CHP’de üst düzey yöneticilik yapan, CHP adýna TBMM Baþkanvekilliði görevini yürütmüþ Yýlmaz Ateþ, bu sürecin 10 yýllýk bir kumpasýn sonucu olduðunu iki sayfalýk bir açýklamayla kamuoyuna duyurdu. Kýsa süre önce CHP’den ihraç edilen Yýlmaz Ateþ, her þeyin 10 yýl önce Deniz Baykal üzerinden CHP’ye kurulan kumpasýn sonucu olduðunu yazdý.

Basýnda pek yer bulmadý, o yüzden gözden kaçýrmýþ olanlar için kumpasýn yollarýnýn nasýl döþendiðini Yýlmaz Ateþ’in kaleminden aynen size aktarayým:

“DARBE VE ÝÞGAL

Yýlmaz Ateþ

(CHP eski Genel Baþkan Yardýmcýsý)

‘Çýkarlarýmýz için Deniz Baykal CHP’nin baþýndan gitmelidir’ (ABD Ankara Büyükelçisinin Washington’a gönderdiði rapor-2008)

‘Baykal’ýn yerine Kemal Kýlýçdaroðlu getirilebilir mi? Arkadaþlar ve çevresini araþtýrýp bildiriniz’ (ABD Dýþiþleri Bakaný bayan Clinton’ýn Ankara Büyükelçisine gönderdiði mesaj-2008)

Bunlarý Wikileaks belgelerinden öðrendik.

‘CHP’nin batýlý anlamda sosyal demokrat parti olmasý için (Baykal istifaya zorlanmalý, Kýlýçdaroðlu genel baþkan olmalýdýr. Kýlýçdaroðlu gelirse parti politikalarý deðiþir’ (Silkort Enstitüsü raporu-2009)

Kurultaya yakýn CHP’de deprem olacak, Baykal istifa edecek Kýlýçdaroðlu genel baþkan olacak (22 Mart 2010-Muhsin Akil Anayurt gazetesi)

Kýlýçdaroðlu’nun genel baþkan olmasýnýn üzerinden 10 yýl geçti. Seçildiði ilk kurultayda Kýlýçdaroðlu, ‘Bana izin verin kadromla geleyim ilk seçimde yüzde 40 oyla tek baþýmýza iktidar olalým. Size ilk seçimde iktidar sözü veriyorum. Bu Kýlýçdaroðlu sözüdür...’

Ýstediði kadroyu kurmuþtu ama 2011’de yapýlan ilk genel seçimde yüzde 25, son yapýlan 2018 milletvekili seçiminde yüzde 22.65 oy almýþtý.

(...)

Bu 10 yýlda uluslararasý güçleri rahatsýz eden politikalar tek tek deðiþtiriliyor.

(...)

Ermenistan ilk baþbakanýnýn bile aðzýna almadýðý ‘soykýrým’ kelimesi 2011’den itibaren CHP’nin genel merkez yetkilileri tarafýndan her 24 Nisan’da tekrarlanýr oldu.

Yunanistan’ýn Ege Denizi’ndeki tezleri büyük bir gayretle genel baþkan yardýmcýsý tarafýndan milletvekillerine dikte edildi. Hem de genel baþkanýn dört ay önceki görüþü çiðnenerek.

Kasým 2013’te üst düzey yöneticileri ile görüþmek üzere ABD’ye giden genel baþkan ancak bir senatörle görüþebildi. Ama bu gezide FETÖ terör örgütünün ABD’deki üst düzey yöneticileriyle bir araya gelindi. Toplantýdan sonraki ortak açýklamayla iki eþ deðer kurum görüntüsü verildi. Dönüþte, ‘Baþbakan yurtdýþýna kaçacak, getirip yargýlayacaðýz.’ dedi.

Parlamentosunu bombalayan, 2 bin 500 gazi, 251 vatandaþýmýzý þehit eden FETÖ terör örgütüne üyelik veya yardým-yataklýk yapmaktan hüküm giyen 5 kiþinin genel baþkan danýþmaný olarak yer almasý, ayný þekilde bu darbe giriþimine destek verdikleri gerekçesiyle tutuklanan gazeteciler için miting düzenleyip alkýþlattýrýlmasý halen izah edilmedi. 15 Temmuz’dan sonra askeri okullardan atýlan öðrencilerin maðduriyetleri dile getirilirken, bu terör örgütünün kumpaslarý ile alýn terleriyle girdikleri ayný okullardan atýlan, iþkence gören binlerce öðrencinin maðduriyetinden söz edilmemektedir.

Ýstifasýndan bir gün sonra Sayýn Baykal’ýn evinde 4 üst düzey yöneticiyle yapýlan deðerlendirmede, ‘Bu komplo genel baþkan þahsýnda CHP’ye kurulmuþtur. Buna direnmeliyiz.’ demiþtim. 15 Temmuz’dan sonra daha açýk görüldü ki, bu komplo demokrasiye ve Türkiye’ye kurulmuþtu.

Emperyalist güçlerin 1 Mart’ta Türkiye’yi iþgal planý önündeki engel CHP idi, Baykal’dý. 15 Temmuz’da Türkiye’yi iþgal planýnýn önündeki engel Recep Tayyip Erdoðan’dý. Her iki hamle de boþa çýkarýldý. Türkiye iþgal edilemedi.

Þimdi bu kumpas hesabýnýn görülmesi zamanýdýr. Kumpasýn 10’uncu yýlýnda birinci mahkemenin halen sonuçlanmamasý ayýbýný Türkiye daha fazla taþýyamaz, taþýmamalýdýr.”

Evet, gerçeklerin bir gün ortaya çýkmak gibi kötü bir huyu vardýr.

Peki, gerçeklerin anlaþýlmasý için ne kadar süreye ihtiyaç var?

Nedim Þener

hurriyet.com.tr

27.05.2020 

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0