İhraç edilen akademisyenlerin listesi yeniden YÖK'e gidecek

11 Şubat 2017 00:01  

 

İhraç edilen akademisyenlerin listesi yeniden YÖK'e gidecek

Salı gecesi yayımlanan KHK ile 330 akademisyenin görevden alınması tartışmaları AK Parti Grup Yönetim Kurulu toplantısına da taşındı. Üyeler, YÖK'e tepki gösterdi

Salı gecesi Resmi gazetede yayımlanan 686 salıyı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamudan 4 bin 464 kişi ihraç edildi. O listede yer alanlar arasında kamuoyunda en büyük tepki 330 akademisyenin ihracıyla ilgili oldu. Birçoğunun terörle bağlantısı bulunmayan akademisyenlerin ihracıyla ilgili her kesimden gelen tepkiler ve tartışmalar, AK Parti Grup Yönetim Kurulu toplantısına da taşındı. 

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre, toplantının büyük bölümünde YÖK'e eleştiriler yöneltilerek akademisyenlerin ihracına tepki gösterildi. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin de bu konuda çok eleştiri olduğunu, listenin yeniden değerlendirilmek üzere YÖK’e gönderileceğini, yanlışların düzeltileceğini söylediği ifade edildi. 

Toplantıda söz alan üyeler, Canikli’ye akademisyenlerle ilgili listeyi kimin hazırladığını sordular. Listede adı geçen çok sayıda akademisyeni yakından tanıdıklarını, herhangi bir örgütle ilişkilendirilmesinin mümkün olmadığını belirttiler. Bu isimlerin bazılarıyla Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla çalışmalar yaptıklarını ifade ettiler.

TERSİNDEN OPERASYON MU?

Toplantıda eleştirilenn hedefinin ise YÖK Başkanı Yekta Saraç olduğu öğrenildi. Haberde üyelerin, “Bu yapılan AK Parti’ye tersinden operasyondur. AK Parti’nin sosyolojisine aykırıdır. Geçmişte bize yapıldığını iddia ettiğimiz konuların aynısı şimdi başkalarına yapılıyor” dediği aktarıldı. Bazı üyelerin, “Dün YÖK Başkanı’nı aradık, gerekçelerini sormak için telefonlarımıza bile çıkmadı” diye tepki gösterdiği ifade edildi.

Canikli, bunun üzerine listenin YÖK tarafından hazırlandığını, akademisyenlerle ilgili kararlar konusunda zaman zaman sıkıntı yaşadıklarını ve bunları düzeltme yoluna gittiklerini ifade etti. Canikli, son kararname ile gündeme gelen eleştirilerin de değerlendirileceğini ve listenin YÖK tarafından yeniden değerlendirilmesinin isteneceğini söyledi.

borsagundem.com

 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0