Rabia Meydanı

23 Ağustos 2013 09:18 / 2531 kez okundu!

 


Milletten ümmete, birlikten boşanmaya doğru giderken sonbahar olanca ağırlığıyla üzerimize çökmek üzere. Küresel sıcaklık dört bir yanı sardı herkes çekiştirmenin gücü adına voltran oluştura dursun Diyanet fetvayı patlattı. Okullar dalavereyle hatip sınıfına dönüştürüldü. Veliler iyot misali boş boş bakmakta. Her boya kılıf hazır. Yüzyılın mevkisi kurum kurum dolaşıyor ortalıklarda. Dikenli tellerin dolandığı topraklar yanıyor. Toz duman arasında evine emek taşımaya çalışan işçiden tarım gücü elinden alınan köylü dar dar banka kapısında. Ah bir afat gelse ertelese devlet ne iyi olur değil mi?

Artık öyle bir mevsim çalmakta ki kapıyı dur demeyen, mücadeleye omuz vermeyen yıkılacak. İşte hani o hesap verme günü var ya “şimdi” ey halk. Şimdi!..sesini duymadık meşguldük, kapsama alanı dışındaydık boşuna. Yaptın yaptın korkuna teslim alındın.

Ne söylüyorlar kadına şiddeti konuşmayı karışmayı bırakın savaşı engelleyin. Hani o ara mutfakta domates, biber kaynatan bir yandan eteğindeki diğer yandan arkadakini doyurmaya çalışan eksik etek bile tehdit içeren sözlerin Mursî’den geldiğini düşünüverdi. Bu nasıl bir cümledir ki tutar yanı yoktur. Tıpkı hazretin ölü eşler, pazardan alınacak sebze çeşitleri ile ilgili vermiş olduğu nezih açıklamaların simetrisinde debelenmektedir. Hadi hatırlamakta güçlük çekenlere sıralayalım.

1) Halkın yarısının sandığa gitmediği bir seçimde yüzde 42'sinin oyuyla iktidara geldi,

2) Kendisi ve çocukları ABD vatandaşıdır,

3) Hükümeti kurar kurmaz kadınların denize girmesini yasakladı,

4) Kız çocuklarının 9 yaşında evlenmelerini yasallaştırmaya çalıştı,

5) Ölen eşin cesediyle 8 saat cinsel ilişkiye girme 'hakkını' Anayasa'ya eklemeye çalıştı,

6) Kadınların pazardan muz alımını yasakladı.

Dörtlemeye meraklı, açgözlü olan bizler anlamı çalışmadan atlarız. Tıpkı dibini bilmeden daldığımız denizden felç olup çıktığımız gibi yaşamaktayız. Mesajlar, sanal savuşturmalar ışık içinde olsun sabah gazeteleri gördüğünde içi geçenlerin ülkesinde akıllar heybeye girdi bile. Irak üzerinden petrol yoklaması, Kılıçdaroğlu’nun seyahatnamesi…köşk buluşmaları, yuvarlak veda zorlamaları…(malum asker artık memur görüntüsü) sokaklarda gaz filizleri (yeni tomalar yeni alımlar)

Eğitimle ilgili sendikalardan biri diyor ki o yakalanan şöhretler dizilerde oynamasın kötü örnek oluyorlar.

Anlaşalım herkes önce bir sussun dediğini işitsin, anlasın.

Mümkün mü?

Öfkenin, nefretin kutsanmasından uzaklaşmak!..


İffet DİLER

22.08.2013

Son Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2013 17:24

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.