Tarz önemli

15 Ağustos 2013 16:10 / 1925 kez okundu!

 


İnsanlar birbirine benziyor deriz kimi. Hangi özellikler belirleyici oluyor?.. Tuncay Özkan bir yanda Şamil Tayyar her yanda. İki yakın isim. Aynı yıllar, aynı okul, aynı sınıflar. Paylaşılan çok şey. Unutulan vefa!.. Söz ettiğim bir zamanlar “arkadaşlık hukuku” denen gereksiz, orantısız değer.

Bugün Sayın Tayyar’ın sanatçıyla nasıl konuşulur konusunda bizlere verdiği önemli bir derse tanıklık ettim. Şaşkınlık!.. Bbuz kesme hali demek daha doğru sanıyorum. Burada yinelemenin anlamı yok. Beyefendinin üslubu bilinmekte.

Görüşlerini açıklayanlar için yavaş yavaş, aleni, bilerek sehpa kuruluyor bu ülkede. İncelik aslında. Çalışmak adına sadece size dair bir sehpa. Ahşap olsun lütfen. En kıymıklı tarafından. Yenebilir düzgünlükte. Zira yutmaya hazır beklemekteyiz. Ne olsa halkız. Sürü sürü yolun her iki tarafından yürümeyi bile beceremeyiz ya. İllâ biri veya birilerinin parmağını ötelere uzatması, mikrofonu eveleyip gevelemesi gerekmekte. Düşünmek, ağız açıp kapatmak o kadar kolay değil elbet. Haddimizi öğreniyor gelişiyoruz.

Diğer konu boşta bulunup şortlarla ilgili hissettiklerini yazmak durumunda kalan Meral Tamer. Herkes gaza gerek görmeden uçuştu. Eylem hak getire. Çok eski yıllarda hadi ben ufakken diyelim. İzmir’de çarşıya giderken askılı elbiselerin üstüne kısa adını şu an anımsayamadığım yelekler giyilirdi. Öyle parlak, simli ayakkabılar, pullu giysiler geceye aitti. Hatta düğün dernek, açılışlar… Yani davetler başlığında değerlendirilen giyimlerdi. Topuklu, makyajlı her yere atılmak doğru bulunmazdı. Bunun da adına görgü diyor olabilirler mi?... Belki.

Şimdi havada kalan bir çok incelik gibi örneğin bakınız sokakta başkasının olup olmadığına bakmaksızın yemek yiyenler… Yürürken emeğe, ekmeğe haksızlık etmektir elinde bir şeyler yemek derdi ninem!..

Haklı herkes kendince… Özgürlük başımda duman… Her yerde her şey yapılır. Öyle şortla gezmek tüm bacakların hakkıdır. Yasakçı zihniyet!..

Bu arada kayıp gidiyor Karaburun terkevleri. Turizme açacaklar. Satacaklar bir nevi. O evlerin sahipleri, ruhları… Yaşatmak için canım yaşatmak…

Kastımızı aşıyoruz haddim değil affedersiniz. Lütfen cehaletime veriniz.

Bağışlayın yazdım da…


İffet DİLER

15.08.2013


Son Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2013 23:42

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.