ÞUNDAN BUNDAN

17 Haziran 2018 13:06 / 2336 kez okundu!

 

 

“Yalnýzlarýn birbiriyle karþýlaþmasý herhangi bir toplantýda, bir kafede ya da kalabalýk içinde deðil, yalnýzlarýn karþýlaþmasý sadece yalnýzlýk içinde olur. Çünkü yalnýzlýðýn mekaný mahremiyettir. Kýymetini bilelim.”

 

****

 

ÞUNDAN BUNDAN

 

Konularýný Ayþe Arman gibi ipe sapa gelmez dedikodu yýðýnýnýn içinden almayýp, þeyleþmiþ dünyayý yansýtacak þekilde yazsaydýn belki olurdu. Bak þunun gibi: 

 

Telaþlýsýn çünkü yaþamý seviyorsun, oysa ki nesini sevdin þu yaþamýn? Ýlkbahar rüzgarýný, geniþ duble yollarý ya da güneþi deðil herhalde! Bütün bunlar insaný yalnýzca yorar, terletir ve toz içinde býrakýr. Gerçekten yaþamý tanýsaydýn sevmezdin. Telaþa gerek yoktu. Showmenlik ise zaten bambaþka bir kepazelik. Sonunu amaçlasaydýn böyle olmazdý.

 

Kalabalýðýn kabalýklarýna tenezzül etmeyin. Kalabalýðýn þakþaklarýna muhtaç olan showmenlere de iltifat etmemeniz gerçekten güzel olur. Bunlarýn aksine, yalnýzlarýn birbiriyle karþýlaþmasý herhangi bir toplantýda, bir kafede ya da kalabalýk içinde deðil, yalnýzlarýn karþýlaþmasý sadece yalnýzlýk içinde olur. Çünkü yalnýzlýðýn mekaný mahremiyettir. Kýymetini bilelim.

 

Farkýnda deðilsin: Solcu olman, düzeysizliðini örtmez; hümanist olman, egoistliðini gizlemez; barýþ istemen, çatýþmacý tarzýný gölgelemez; seküler yaþaman, inanç formunda davranmaný engellemez. Ýnsan olman, insan olduðunu göstermez.

 

Hasan BASRÝ

 

Son Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2018 19:31

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.