TÜRKİYE İYİ YOLDA

06 Eylül 2021 23:30 / 469 kez okundu!

 

 

"Türkiye politik olarak iyi yoldadır. Siyasi iradenin egemenlik ve karar alıp-verme kabiliyeti oldukça artmıştır. Savunma sanayiindeki bağımlılığın azalması ve etkili savunma ve taarruz ürünler ile Türkiye kendi bölgesinde etkili ve netice alan bir güç haline geldi. Suriye, Irak, Akdeniz ve Azarbeycan coğrafyasındaki operasyonlar bunu açıkça gösteriyor."

 

***

TÜRKİYE İYİ YOLDA

Türkiye politik olarak iyi yoldadır. Siyasi iradenin egemenlik ve karar alıp-verme kabiliyeti oldukça artmıştır. Savunma sanayiindeki bağımlılığın azalması ve etkili savunma ve taarruz ürünler ile Türkiye kendi bölgesinde etkili ve netice alan bir güç haline geldi. Suriye, Irak, Akdeniz ve Azarbeycan coğrafyasındaki operasyonlar bunu açıkça gösteriyor.

Doğal afetlerde devletin eskisi ile kıyaslanmayacak reflekslerini tanık oluyoruz. Covid pandemisinde bir ayda planlanıp hizmete açılan hastaneler ve arkaarkaya hizmete alınan şehir hastaneleri örneğinde olduğu gibi, devlet bize güven vermektedir. Türkiye'nin gelecek 50 yıllık alt yapı yatırımları alışık olmadığımız bir biçimde yine tasarlanıp sonuçlandırılmaktadır.

Bugün eğitim-öğretim yılı başladı. 2002'de 343 bin olan derslik sayısı bugün 601 bindir. Nüfus iki kat artmamıştır ama bakın bir çok kalemde göreceksiniz, yatırımdaki rakamlar önceki 80 yıla oranla ikiye-üçe katlanmıştır. Süt üretimine bakın durum yine aynıdır, bahsettiğimiz gibidir.  "Hazine tam takır" fakat köprü, geçit, raylı sistem, baraj, alternatif enerji kaynakları, her ile havalimanı, her ile üniversite ve binaları, hastaneler, yoğun bakım yatak sayısı... Dizi uzatılabilir bu şekilde...

Ulusal gelirde kişi başına düşen gelir şundan buna düşmüş ve "yaşam kalitesi" lafları bize değmeden geçer gider. Osmanlı zamanında batılılaşma sürecinden daha çok Balkanlar etkilenmiştir. Anadolu'daki Müslüman halk ise çoğunlukla tinsel damar ile ilişkisini koparmamıştır. İstiklal Savaşı'ında ve en son 15 Temmuz 2016'da yaşam kalitesinin ne olduğunun, ekonomik-tüketim bahsinin ne kadar ötesinde olduğunu göstermiştir.

Bizler Türkiye'de yaşamaktan memnunuz. Ülkemizin, toplumumuzun değerler kataloğunun hastasıyız. Son olarak "dış güçler ve onların yerli işbirlikçileri" olgusuna "masal" diyenler 15 Temmuz'a da "tiyatro" dediler. Oysaki Türkiye'nin dört bir tarafına bakıldığında özellikle Doğu ve Güney'deki sınır komşularına, onların yakın tarihteki başlarına gelene bakıldığında ve de son olarak Afganistan'daki duruma bakıldığında, dış güçler ve onların yerli işbirlikçileri olgusunun "masal" olmadığına tanığız. Tabi bu dünyanın bir cennet olmadığını iyi ve kötünün, doğru ve yanlışın, güzel ve çirkinin bir arada var olduğunu da bilinçlerimize nakşettik.

Hasan BASRİ

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.