Derin dondurucuya kapattılar

20 Haziran 2012 12:50  

 

Derin dondurucuya kapattılar

Adana’da pet şişe toplayan sekiz ve 11 yaşlarındaki iki çocuk, bir dükkân sahibi tarafından hırsızlık yaptıkları gerekçesiyle dondurucuya kapatıldı

İstanbul’da önünde mendil sattığı işyeri çalışanları tarafından buzdolabına kapatılan 10 yaşındaki Leyla Alkış’ın başına gelenler 11 sene sonra Adana’da yaşandı. Pet şişe toplayan sekiz ve 11 yaşlarındaki iki çocuk, kendilerini hırsızlıkla suçlayan bir dükkân sahibi tarafından önce kanala sokulup ıslatıldı sonra derin dondurucuya kapatıldı. Ailesinin haber alması sonucu kurtarılan çocuklar hastaneye sevk edildi. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.

Akıllara durgunluk veren olay Sarıhamzalı Mahallesi’nde yaşandı. Çöplerden pet şişe toplayıp satan sekiz yaşındaki M.Ç. ile 11 yaşındaki F.A. ortadan kayboldu. Bunun üzerine aileleri çocukları aramaya başladı. Mahalle sakinlerinden bazıları çocukların son olarak yoğurtçuluk yapan Mehmet Şahin ve oğluyla görüldüğünü söyleyince aileler bu kişilerin işyerine gitti.

Dolaptan çıktıklarında titriyorlardı

İlköğretim dördüncü sınıf öğrencisi olan F.A’nın babası Mehmet A. daha sonra yaşananları şöyle anlattı: “Annesi yoğurtçunun işyerine gittiğinde kapı kapalıymış. Karım polis çağıracağını söyleyince adam kapıyı açmış. İki çocuk da titriyormuş. Derin dondurucuya kapatmış çocukları.”

İşyerinden alınan çocuklar önce Şakirpaşa Polis Karakolu’na daha sonra Çocuk Şubesi’ne götürüldü. Çocuklar Adli Tıp Kurumu’nda sağlık kontrolünden geçirilirken aileler Mehmet Şahin ve oğlu Salih Şahin’den şikâyetçi oldu. Gözaltına alınan baba oğul suçlamaları reddetti ve serbest bırakıldı. Adana Cumhuriyet Savcılığı soruşturma açarken, aileler İnsan Hakları Derneği Adana Şubesi’ne giderek hukuki yardım talebinde bulundu. Hayatlarının en korkulu anlarını yaşayan çocuklardan M.A. ifadesinde yaşadıklarını şöyle anlattı: “Pet şişe toplarken iki kişi bizi zorla araca koyup götürdü. Bizi kanala koyup, köpeğin önüne attılar. Sonra da buzdolabına soktular. Çok korktuk. Biz pet şişe topluyorduk, hırsızlık yapmadık. Çok kötü oldum, buzdolabının içinde kalbim ağrıdı ve nefes alamadım.”

Serbest bırakılan zanlılar ise iddiaları kabul etmediler.

Taraf

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0