İmkansızlıkla mümkün olan arasındaki fark insanın kararlılığında yatar…

04 Haziran 2012 11:41 / 2897 kez okundu!

 


Değerli okurlarım,

Evet siz değerlisiniz, sizin değeriniz kendiniz. Yaşadığınız ne varsa geçmişinizdi, peki ya halen yaşayamadıklarınız? Yaşınız, mesleğiniz, sosyal statünüz ne olursa olsun hayatınızda yapmak isteyip kendinize dur dediğiniz bir şeyler olmuştur mutlaka. Ben Sweetland’ın meşhur bir sözü vardır “Başarı bir yolculuktur, varış noktası değil.”

Sizi bu yolculuğunuzdan alıkoyan sebep şimdi nerede? Hayallerinizin neden ütopikleşmesine izin verdiniz, mümkün değil gibi mi görünmüştü yoksa sizin o anda direnecek gücünüz mü yoktu? Sizi durduran şey her neyse şuan kendi içinizde ve size “Bizi özgür bırak, içine hapsetme.” diye çığlık atıyor. Bedenimizde görülen bazı hastalıklar, ruhlarımızda saklanan hastalıkların, endişelerin küçük parçalarıdır. (Nathaniel Hawthorne) Vücudumuz stres veya heyecan halindeyken bedenimiz de fizyolojik belirtiler verir; hızlı nefes alıp verme, ağız kuruluğu, gergin kaslar, ishal, kabızlık, sıcaklık hissi, nedensiz yorgunluk, hazımsızlık, gerginlikten kaynaklanan baş ağrısı, yerinde duramama bu belirtilerin başlıcalarıdır. Vücudumuzdan gelen fısıltıları duyamazsak bu fısıltılar büyük çığlıklara dönüşebilir. Kendini bırakma, moral bozukluğu, konsantrasyonda azalma, kararsızlık ve unutkanlık, azalmış yoğunlaşma duyguları ile seyreden dönemlerle karşılaşabiliriz. Zayıflama ve sağlıklı beslenme programlarına, çeşitli spor etkinliklerine katılmadan, sigara ve alkolü azaltma –bırakma yoluna adım atmadan önce vücudunuza tüm bunların zor hatta imkansız olmadığını anlatmalısınız. Kendinizi, keyifli, zinde ve enerji dolu hissedeceğiniz bu döneme alıştırmalısınız.

İmkansızlıkla mümkün olan arasındaki fark insanın kararlılığında yatar…
Hayatta her şey kolaydır diyemem elbette ama bu kadar da zor değil inanın bazı şeyleri zorlaştıran aslında kendimiziz. Bizim dünyaya gelmemiz bir mucize, biz hayatın mucizesiyiz ve bu mucize neden biz doğduktan sonra kaybolmuş olsun ki, biz hayattaysak ve düşünüp hala yeni hayaller kurabiliyorsak mucize de bizim yanımızda demektir. Hiçbir işi imkansız diyerek bırakmayın ertesi gün başkalarının o işi bitirmesinden çıkardığı gürültüyle uyanırsınız. Umutsuz geçen her dakikanız mutluluğunuz ve başarınızdan çalınan 60 saniyedir. Sağlıklı zayıflama veya doğru beslenme programlarına mı başlamak istiyorsunuz, ya da fiziksel performansınızı arttırmak için profesyonel bir desteğe mi ihtiyacınız var, vücudumu anlayamıyorum geç olmadan onu iyice tanımak istiyorum mu diyorsunuz… Bakın, bunların hepsi sizin istekleriniz ile ilgili olabilecek yeni başlangıçlar. Biz diyetisyenler, spor bilimcilerimiz ve hekimlerimiz her zaman SİZ İSTEDİĞİNİZ SÜRECE yanınızdayız. Monoton yaşam tarzınızdaki bu sağlıklı değişimin size ve sevdiklerinize enerji vereceğini hatırlayın. Öncelikle vücudunuzla barışın, “Seni her halinle seviyorum, sen beni anlatansın.” diyerek sevgi sözcükleriyle konuşun kendinizle tartıdayken. Tüm bunları başarabilmenin sırrı, sizin kararlılığınızda yatar. Kararlılığınız motivasyonunuzu, inancınızı sürekli tutacaktır. Çare-siz olduğunuzu düşünüyorsanız ÇARESİZSİNİZ, biz yardımcılarınızız.

Sevgiler benden, haftaya sağlıklı bir yaşamda olmazsa olmaz omega 3 ve kaynakları ile sizlerleyim.

Enerji dolu bir hafta geçirmenizi dilerim.

James Broughton: 'Tek sınır her zaman hayalin koyduğu sınırdır.’



Begüm KURAN

01.06.2012



Son Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2012 15:40

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.