AK Parti'nin Meclis baþkaný adayý Mustafa Þentop

22 Þubat 2019 10:19  

 

AK Parti'nin Meclis baþkaný adayý Mustafa Þentop

AK Parti'nin Meclis baþkaný adayý Mustafa Þentop olacak.

TBMM Baþkanvekili ve AK Parti Tekirdað Milletvekili Mustafa Þentop, Meclis Baþkanlýðý için adaylýk baþvurusunda bulunacak.

Mustafa Þentop NTV'ye yaptýðý açýklamada resmi baþvurunun bugün öðleden sonra meclis baþkanlýðýna yapýlacaðýný söyledi. TBMM Baþkaný adaylýðý baþvuru süresi, yarýn saat 24.00'da sona eriyor. Meclis, pazar günü saat 12.00'de toplanarak yeni baþkaný seçecek.

MUSTAFA ÞENTOP KÝMDÝR?

1968 yýlýnda Tekirdað'da doðan Þentop, Ýstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasýný Marmara Üniversitesinde Kamu Hukuku alanýnda yaptý.

1993 yýlýnda Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Araþtýrma Görevlisi olarak çalýþmaya baþladý. 2002'de doktor, 2005'te doçent, 2011'de profesör oldu. Marmara Üniversitesi dýþýnda birçok üniversitede lisans ve lisans üstü seviyesinde dersler verdi. Marmara Üniversitesinde çeþitli idari görevlerde bulundu. Öðrencilik yýllarýndan itibaren çeþitli dergilerde yazarlýk, yöneticilik ve editörlük; akademik dergilerde yayýn kurulu üyeliði, editörlük ve hakemlik yaptý. Ekonomik ve Sosyal Araþtýrmalar Merkezinin (ESAM) Ýstanbul Baþkanlýðý görevini yürüttü. 4. ve 5. Olaðan Kongrelerde AK Parti MKYK Üyeliðine seçildi ve 2012-2015 yýllarý arasýnda Genel Baþkan Yardýmcýsý olarak görev yaptý.

24, 25 ve 26. Dönemde Ýstanbul Milletvekili seçildi. Anayasa Komisyonu Baþkanvekilliði yaptý. 24. Dönemde Anayasa Uzlaþma Komisyonu'nda AK Parti'yi temsilen görev aldý. 26. Dönemde Anayasa Komisyonu Baþkanlýðý görevini yürüttü. Halen TBMM Baþkanvekili olarak görev yapýyor.

Ýyi düzeyde Ýngilizce ve Arapça bilen Þentop, evli ve 4 çocuk babasý.

ntv.com.tr

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0