YSGP: 'TABİAT KANUNU'NU GERİ ÇEKİN'

26 Şubat 2013 14:51  

 

YSGP: 'TABİAT KANUNU'NU GERİ ÇEKİN'

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi "Tabiat Kanunu Yasa Tasarısı"'nın geri çekilmesi için İzmir'de de alanlardaydı.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi İzmir İl Örgütü "Tabiat Kanunu Yasa Tasarısı"'nın geri çekilmesi için İzmir'de de alanlardaydı. 24 Şubat 2013 Pazar günü Alsancak, Kıbrıs Şehirleri Caddesi girişinde toplanan partililer, alkışlar ve sloganlarla cadde boyunca yürüyerek Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Yasa Tasarısının geri çekilmesi çağrısı yaptılar.

Ellerinde "Tabiat Kanunu'nu Geri Çekin" , “Derdiniz doğayı talan, yasanız yalan", "Kamu yararıkimin kararı" , " Meclis bu tasarıyı yasama", " Ayağını gezegenine göre uzat", "Sürdürülebilir kullanım sürekli yıkımdır"," "Kullanmaya değil korumaya devam et", " Üstün kamu yararı alçak sermaye kararı" "Doğanın sınırları yoktur", " Doğanın sınırlarını siyasetçiler çizemez, "Değiştir Değiştir Tabiatı değil kanunu değiştir", "Tabiatı bu yasadan koruyun","Doğa talanını yasalaştırma!", " Kanun sizde, son söz doğada!", "Çocuklarınıza fenalık yapmayın", ". Derdiniz talan, yasanız yalan", "Biz yaşam istiyoruz, talan değil", "Tabiatı bozuk yasa istemiyoruz" "Tabiat Kanunu'nu Geri Çekin, Yeşiller ve Sol Gelecek" yazan döviz ve pankart taşıyan partililer , "Kamu yararı kimin kararı" , "Değiştir Değiştir Tabiatı değil kanunu değiştir" ve "Tabiatı bu yasadan koruyun" sloganları atarak cadde boyunca yürüdüler.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eş Sözcüsü Arif Ali CANGI’ nın da katıldığı eylemde basın açıklamasını Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi İzmir İl Eş Sözcüsü Güneş AKÇAY yatı. Akçay yaptığı açıklamada, “Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi olarak, doğanın kullanıma açılması benimsenerek hazırlanan bu tasarının geri çekilmesini talep ediyoruz. Doğa haklarını güvence altına alan bir yasanın, ilgili meslek örgütlerinin, üniversitelerin, çevre, ekoloji ve doğa koruma hareketlerinin, siyasi partilerin ve yerel halkın temsilcilerinin katılımıyla,

* Sürdürülebilir koruma yerine sürdürülebilir yaşamı temel alarak,

* Mevcut koruma alanlarının uluslararası standart ve yükümlülükler gereğince %15’e çıkarılmasını hedefleyerek,

* ”Kamu yararı ilkesi” içinde tüm canlılar ve gelecek kuşakların haklarını gözeterek,

* Koruma alanlarının denetimi, belirlenmesi ve izlenmesinin siyasi iradeden bağımsız olarak akademi, sivil toplum ve yerel halkın yer alabileceği mekanizmalar geliştirerek, tekrar düzenlenmesi gereklidir.” dedi.

Basın açıklamasının ardından eylem alkışlar ve sloganlarla bitirildi.

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0