Yeþiller: 'EDÝ BEÞE; YETTÝ GARÝ BÝZ ARTIK TAM DEMOKRASÝ ÝSTÝYORUZ'

11 Haziran 2009 14:23  

 

Yeþiller: 'EDÝ BEÞE; YETTÝ GARÝ BÝZ ARTIK TAM DEMOKRASÝ ÝSTÝYORUZ'

YEÞÝLLER PARTÝSÝ BASIN BÜLTENÝ

Yeþiller: “EDÝ BESE; YETTÝ GARÝ BÝZ ARTIK TAM DEMOKRASÝ ÝSTÝYORUZ”

Ýstanbul, 11 Haziran 2009 – Yeþiller Partisi

Yeþiller Partisi adýna açýklama yapan Eþ-Sözcü Dilaver Demirað kalýcý barýþ istediklerini, Kürt halkýnýn eþit yurttaþ olmasýný istediklerini, DTP’nin vebali deðil çözümün bir parçasý olarak görülmesini istediklerini belirtti. Günlük Gazetesi’ne dönük baskýlarý demokrasiye yapýlan büyük bir ihanet olarak gördüklerini ekledi.

Hükümet devletle yaþadýðý gerilimli iliþkide sonunda Cemil Çiçek mantýðýna teslim oldu. Yaðmacýlýklarýna susulmasý karþýlýðý tam demokrasiyi unutup devlet gibi düþünmeye ve hareket etmeye baþladý. Bu olduðundan beridir hükümet, güvenlik bürokrasinin emir ve görüþleri ekseninde hareket ediyor. Bunun sonucu olarak hukuk ihlalleri, hatta hukukun keyfileþmesi olaðanlaþmaya baþladý.

Bir yandan Kürt sorunu barýþçýl çözüme kavuþsun diye çabalanýrken, uluslararasý konjonktür buna uygun ortam saðlarken, diðer yandan da Kürt hareketinin silahlý olmayan mensuplarýna karþý yýpratýcý bir operasyon yapýlýyor. Adeta kalýcý bir barýþ olmasýn, bu ülke 30 yýldýr kanayan bir yaradan kurtulmasýn, silahlar susmadan savaþ tüm þiddeti ile sürsün, birçok genç insan artýk daha da anlamsýzlaþan bu savaþ yüzünden canlarýndan olsun isteniyor. Sanki Kürt hareketi silahtan baþka her tür çözümden uzak dursun, bu ülke aðýr adýmlar ile bir iç savaþa sürüklensin isteniyor.

Hayýr, artýk yetti, biz çocuklarýmýz silah tüccarlarý kazançlarýna kazanç katsýn diye olsun istemiyoruz, biz doðanýn ve insanin yýllardýr süren yýkýmý devam etsin, ülke daha da yoksullaþsýn, demokrasi bir hayale dönüþsün, bu ülke savaþ ortamýnda yaþamaya devam etsin istemiyoruz.

Tam da bu nedenle Kürt halkýnýn medyasý olan Günlük Gazetesi’ne dönük baskýlarý demokrasiye yapýlan büyük bir ihanet olarak görüyoruz. Ve hükümete diyoruz ki kaný kanla yýkamayýn, iki oy uðruna bu ülkeyi kanlý bir faþizm iklimine sürüklemeyin, artýk eyyamcýlýðý, nalýncý keseri gibi kendine yontarak idare etmeyi býrakýn. Artýk yeter/Edi Beþe, biz bu ülkede kalýcý barýþ istiyoruz, biz bu ülkede Kürt halký eþit yurttaþ olsun istiyoruz, DTP vebali deðil çözümün bir parçasý olarak görülsün istiyoruz. Bu ülkede barýþla, onurun, adaletin alala vermesini arzuluyoruz. Tüm bunlar olsun ki bu ülkede yoksulluk azalsýn, bu ülkede silah tüccarlarý deðil emeði ile yaþamak durumda olanlar insanca bir hayat yasasýn.

Yeter Silahlar Sussun, Yeter Artýk Özgür Bir Yaþam Olaðanlaþsýn.

Yeþiller Partisi – Basýn Bürosu

Sekreterya - Ýstanbul Yeþil Ev:
Ýstiklal cad. Balo sok. No:21 Kat:1 Beyoðlu - Ýstanbul
Tel: 212-244 77 80 ve 533-362 02 13

yesillerbilgi@yahoo.com.tr - yesillerinfo@yesiller.org

www.yesiller.org
www.yesilgazete.org

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0