'Öldürmek için deðil, yaþatmak için yasa!'

20 Ekim 2012 15:52 / 2519 kez okundu!

 


Ýzmirizmir.net'in deðerli yazarý Yalçýn Ergündoðan geçtiðimiz günlerde ÝMC televizyonunda "Güler Yýldýz'la haftasonu" programýnýn canlý yayýn konuðu oldu. Hak savunucusu Yalçýn Ergündoðan, programda "Ölüm Yasasý" olarak da adlandýrýlan yasa deðiþikliklerine iliþkin görüþlerini, Baðýmsýz Türkiye Partisi (BTP) Genel Baþkaný ve Kadiri tarikati þeyhi Haydar Baþ'ýn kendisi hakkýnda açtýðý davalarý, uðradýðý hukuksuzluk ve adaletsizlikleri, açýkladý. Altüst Dergisi Yayýn Kurulu üyesi de olan Ergündoðan söyleþisinde derginin yeni sayýsýný da tanýttý.

"Doðanýn da hayvanlarýn da ne kendilerini savunacak 'avukatlarý', ne çýkarlarýný koruyacak 'sendikalarý', ne de 'oy haklarý' var. Tam da bu nedenle; tüm canlýlarýn 'yaþam haklarýný'savunan, onlarla birlikte, yaþamý eþit ve adilce paylaþabilmek için, 'türcülüðü' reddeden bir noktadan baský ve sömürüye karþý çýkan duyarlý insanlara çok iþ düþüyor..." þeklinde görüþlerini özetleyen Ergündoðan; insan türünün diðer canlý türlerine karþý saldýrýsýnýn önüne ancak "yaþam savunucularýnýn" geçebileceðine vurgu yaptý.

Ergündoðan, söyleþisinde ayrýca, "Dil, din, ýrk, milliyet ve tür farký gözetmeksizin, bir anadan doðmuþçasýna birlikte, bir arada yaþamýn, varlýðýmýzýn sürmesi için bir zorunluluk olduðunun" da altýný çizdi.

"Öldürmek için deðil, yaþatmak için yasa" talebinde bulunan ve 5199 sayýlý 'Hayvanlarý Koruma Yasasý'nda yapýlmak istenen deðiþiklikleri, "AB makyaj yasasý olarak çýkarýlan" yasanýn daha da geriye götürülmesi olarak niteleyen Yalçýn Ergündoðan'ýn 13 Ekim 2012 cumartesi günü yayýnlanan tv programýnýn videosu için týklayýnýz:

http://www.haberdesin.com/video/yasam/onlarin-sendikasi-yok




 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.