Siyasette ‘disiplini’ sildiler

26 Kasım 2012 11:31  

 

Siyasette ‘disiplini’ sildiler

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi adıyla kurulan parti, Türkiye siyasetine ilk kez “arabuluculuk” sistemi getirerek disiplin kurulunu partiden tamamen kaldırdı

MERİÇ TAFOLAR Ankara

Partilerini önceki gün fesheden Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP) ile Yeşiller Partisi dün düzenledikleri kuruluş kongresiyle “Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi” adıyla birleşti. Yeni partinin eşsözcüleri 28 yaşındaki Sevil Turan ile Arif Ali Cangı oldu.

Yeşiller ve Sol Gelecek Parti’nin (YSGP) kuruluş kongresi dün Kocatepe Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Kongreye yazılı bir mesaj gönderen Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Helene Flautre, “Sonunda Türkiye’de ulusalcılığı içinde barındırmayan bir sol parti kurulmuş olacak” dedi. Parti tüzüğünde Lezbiyen Gey Biseksüel Transgender (LGBT) kotası yüzde 5 olarak belirlendi. Yeni parti tüzüğüne arabuluculuk mekanizmasını koydu. Türk siyasetinde ilk kez uygulanan “arabuluculuk” sistemi, partide disiplin kurulunu işletmiyor. Eski TBKP üyesi ve eski Yeşiller Partisi eşsözcüsü Yüksel Selek, partinin arabulucusu oldu.

Milliyet

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0