Kaçma tehlikesi olan 9 aylık hamile?!

21 Nisan 2015 14:29 / 1626 kez okundu!

 

 

9 aylık hamile kadın doğumuna bir hafta kala hakkında ki delilsiz ve mesnetsiz iddialardan dolayı aranıyor. Çok ama çok tehlikeli olduğu için evine baskın düzenleniyor. Aman Allahım, evde de bulunamayınca görevlileri bir telaş alıyor. Doğru ya, 9 aylık hamile kadın çok hızlı kaçabilir ve her tarafa haber salıyorlar.

Limanlar, hava alanları ve sınır boyları her yerde bir alarm durumu başlatılıyor. 9 aylık hamile kadın aranıyor. Hastahanelerin doğumhanelerine baskınlar düzenleniyor. Tüm 9 aylık kadınlar sıraya dizilerek aranan kişi olup olmadığı sorgulanıyor.

Doğumhanalerdeki bu baskınlar neticesi bazı hamile kadınlar korkudan erken doğum yapıyorlar.

Her yere 9 aylık hamile kadının resimleri astırılarak ''ARANIYOR'' diye ilanlar yapıştırıyorlar. Tüm Türk halkını bir korku alıyor. Herkes evinde endişe ile yatıp kalkıyor. Sokaklardaki hamile kadınlar korkar hale geliyor.

Özel timler şüpheli bazı hamile kadınların evine gece baskınları düzenleyerek, kapıları camları kırıp, evlere girip, arama yapmaya başlıyorlar.

Mesele basına intikal ediyor. Basın mensupları haber üstüne haber yapmaya başlıyor. Artık herkes bu kadını konuşuyor. Kadının kulaktan kulağa yayılan haberleri bir yumak gibi büyüyor. Suç olarak ne varsa kadına isnad edilmeye başlanıyor.

Hamile kadının öğretmen olması ve koskoca devletin bir memuru olması insanların hiç aklına gelmiyor. Sanki azılı bir katil aranıyor gibi aranıyor.

9 aylık hamile kadın bulunamayınca 4 aylık hamile bir başka kadın bulunuyor. Onun yakalanmasına karar veriliyor. 4 aylık hamile bayan suç isnadını ve mahkemeyi duyar duymaz atlıyor bir hızlı trene ve doğruca mahkemenin bulunduğu şehre geliyor.

Biletini en hızlı trenlerden alıyor. Çabucak mahkemesinin görülmesi için hızlıca yol alıyor. O şehre varıp hızlıca bir taksiye binip, gidip ifadesini vermek istiyor. Ama trenden indiği gibi polisler gelip tutukluyorlar. 'Ben zaten geliyordum, zahmet etmişsiniz' diyor. Ama polisler dinlemiyorlar.

Ve birden uyanıyorum. Çok etkisinde kaldığım bir rüya olduğunu zannediyorum. Haberleri açtığımda ise 9 aylık bir hamile kadının arandığını okuyorum. Yüzümde hafif bir tebessüm beliriyor.

Hamile kadınlardan korkulduğu ve ciddi ciddi arandığı bu dönemde İstiklâl mahkemelerine dair yaşanan acı ve trajikomik bir hadiseyi hatırladım:

''Yazar Orhan Kemal’in babası Abdülkadir Kemali Bey, Kastamonu İstiklal Mahkemesinin başkanlığını yapmaktadır. Mahkemede, askerden sürekli kaçmayı alışkanlık haline getiren 13 asker kaçağı ile birlikte, o sırada eşek ve at hırsızı Çingeneler de yargılanıyormuş. Her nasılsa 13 asker kaçağı asılacağı yerde, hapisle yargılanması gereken 13 at ve eşek hırsızı asılmış. Ertesi gün bu yanlışlığın farkına varan ilgililer, öteki 13 kişiyi de asıvermişler mahkeme önünde.''

Bu olaya bakılarak umarım karnı burnunda hamile kadınların peşinde koşanlar yanlışlıkla ve bir hınç ile başka hamile kadınları hapislere atıp cezalandırmaya kalkmaz. Allahtan idamı kaldırmışlar. Yoksa sıra sıra yanlış hamileleri bile astıklarını düşündüm de, irkildim bir an.

İstiklâl mahkemelerinin unutulmaz ismi Kılıç Ali Paşa'nın öyle yetkileri vardı ki inanılmaz. Bugünkü gibi birisini arama tebligat vesaireye ihtiyaç duyulmuyor ve özel yetkilerle hızlı seyyar mahkeme olarak heryeri gezip bulunduğu yerde hemen karara bağlayabiliyordu. Gıyaben idam kararı bile verebiliyordu. Dolayısıyla beterin beteri varmış. Şu halimize bin şükür.

Son olarak Camiüs-sagir'deki bir hadis-i şerif ile bitirelim: 'Hakkı bilip onunla hükmeden cennetliktir. Hakkı bile bile hükmetmeyip zulmeden cehennemlikltir. Bilgisizce hükmeden o da cehennemliktir. Bilmeden hükmeden o da cehennemliktir. (Çünkü ona da neden araştırma yapmadığı sorulacak. Mazereti kabul edilmeyecek)'' Bugünün bir yarını var. Yarın olmasa da kabir sonrası bir hayat var. Mizan var. Adil olan Allah var. Büyük bir mahkeme var. Telaş yok. Sabır var.

 
Salih G. Sevgican

21.04.2015

 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.