Ne Peygamberimiz'den, ne Kanuni'den ne de Merzifonlu'dan ders alıyor...

24 Ekim 2014 14:33 / 1286 kez okundu!

 

 

"KONTROLSÜZ GÜÇ GÜÇ DEĞİLDİR"

Peygamberimiz aleyhisselam’dan Hudeybiyesine bakarak ders almaz.Hatta Efendimiz aleyhisselam’ı çok andığınıda görmedim.

Kanuni’nin bütün kıta avrupasını karşıma alırsam az da olsa zarar ihtimali var diyerek Viyana’dan dönüş hikmetinden ders almaz.

Merzifonlu’nun hatasından ders almaz. Macera ister. Şahsi ikbalini düşünür. Kendi açığını nasıl kapatırım düşüncesidir hissedilen.

Şeyh Edebali’nin EY OĞUL! nasihatini hep okur fakat kendi nefsine okumaz. ”Ey Oğul! Bugün öfke bize, yumuşaklık sana..” diye başlayan nasihat o’nun için siyasi şov amaçlı bir metin gibidir.

Ne askerlikten anlar ne askerliği bilir. Bilen insanları da dinlemez. Hocaefendi İslam tarihini göz önüne koyarak her dönemden örnekler verir. Yapmayın etmeyin der. Sonunu kestiremediğin şeye atlama der. Zarar ihtimali çok az bile olsa maceraya tahammülümüz yok der.

Bu milletin kuvve-i maneviyesi,moral ve motivasyonu bir kırıldımı bunun hesabını ne kabirde ne haşirde veremezsin der. Müdafaa stratejisinin öneminden bahseder. En basit futbol oyununda bile geçerli olan defansı sağlama almanın ve ilkin gol yememenin önemini vurgular adeta fakat dinleyen, bakan, kaale alan yok gibi.

Kalpler mühürlü ve gözler ise kapalı gibi. Basiretleri bağlanmış vaziyette. Hesap veririm düşüncesi sıfır. Kendini beğenme,kendine yönelme, kendinin en iyi olduğu inancı vesaire almış başını gidiyor.

En ufak bir eleştiriye tahammülsüzlük ve nefret ile cevap. Bunları bizim milletimiz haketmemişti. Ama hepsini biz seçtik.

En sert rüzgarlar değil en sıcak güneşler paltonu çıkarttırır üstünden unutma.

 

Salih G. SEVGİCAN

09.10.2014

 

 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.