Iðdýr Valiliði kömürü baharda mý daðýtacak?

04 Þubat 2018 09:54 / 1055 kez okundu!

 

 

Kýþ Bitiyor hala Iðdýr’da kömürler daðýtýlmadý. Her sene Valilik ve kaymakamlýklar tarafýndan yardýma muhtaç vatandaþlara daðýtýlan kömür yardýmýný halen alamayanlar var ve birçok insan maðdur. Çevre illerde aylar öncesinden kömürler daðýtýldý. Ancak Iðdýr’da Þubat ayýna girdik hala fakir fukaraya kömür verilmedi. Vatandaþ ondan bundan bir torba borç kömür istemekten bizar oldu. Sokakta kâðýt çöp toplayýp yakan var. Evde yakacak eski elbiseleri kalmadý.

Sayýn Cumhurbaþkanýmýz, “Valiler, Kaymakamlar vatandaþýn kapýsýna gidecek. Ne ihtiyacý varsa giderecek. Ben öyle makamda oturan adam istemem” diyorlar. Aylardýr sizin doðal gazýnýz yanarken, yurttaþ soðuktan periþan. Bu garibanlar evlerinde ne yakýyorlar hiç sordunuz mu? Sesleri çýkmýyor diye ihtiyaç sahibi vatandaþlar ihmal edilmemelidir. SYD vakfý arayanlara bekleyin getireceðiz diyorlarmýþ. Ne zaman baharda mý? Ýþ devlet büyükleri ile arz-ý endam etmeye gelince kimseye sýra vermiyorsunuz. Ýþ o deðil iþte. Ýþ görevini en iyi þekilde yapmaktadýr. Bahaneniz hazýr biliyorum. Efendim kömür geç geldi diyeceksiniz. Kömür Aðrý’ya, Kars’a, Erzurum’a niye geç gelmiyor? Kömürü daðýtamýyorsanýz, vatandaþa kömür alacak parayý vereceksiniz. Bu ihtiyaç sahipleri önce Allah’a sonra size bakýyor.

Vatandaþ telefon açmaktan Iðdýr Valiliði Sosyal Yardýmlaþma ve Dayanýþma Vakfýnýn telefonlarý kilitleniyor. Vakfýn yolunu arþýnlamaktan yurttaþlarýn ayaklarýna kara sular indi. Vatandaþ sizi Cimer’e yazmaktan usandý. Siz bir kömürü Iðdýr’a daðýtamadýnýz? 

Kimin umurunda? Siz rahatsanýz mesele yok. Sizin kaloriferiniz yanýyorsa da mesele yok. Sayýn Baþbakan fakir fukara bizden sorulur diyor? Bu kömür bu zamana niye kalmýþ bir soran var mý? Ak Parti il baþkaný zaten uyuyor. Esnaf ziyareti ile olmaz o iþler. Yardýma muhtaç mahalle sakinleri ve köylüler haklý olarak kömürlerini bekliyorlar. Fakat vatandaþlar kýþ bitecek kömürler gelmedi diye bize geliyorlar. Bizde dertlerini anlatacak makam konusunda yazýlarýmýzla yardýmcý olmaya çalýþýyoruz. Gazetemizi ziyaret eden bazý muhtarlar ve vatandaþlar yardýma muhtaç insanlar olduðunu söylüyorlar ve çok maðdur olduklarýný bazýlarýna kendilerinin kömür aldýðýný ve kendilerinin de imkânlarý kýsýtlý olduðunu bu konuyu haber yapmamýzý istediler

Soðuk zordur. Kimsen yoksa ve devletin verdiði fakirlik, dul, yetim yâda yaþlýlýk maaþ ile geçiniyorsan, Daha da zordur. Evlatlarýn yanýnda deðilse, geçimin darda ise, Eller ve ayaklar üþür önce. Sonra yürekler donar. Hele birde baba yoksa, Ýþten atýldýysa kýþ günü. Devletten beklediði kara kömür gelmediyse Ýste fakirliðine yanar garibanlýðýna isyan eder yürekten aðlar. Aðlarda, kimsecikler duymaz. Sanki cebinden alýyor fakir fukaranýn kömürünü odununu vurdumduymaz davranýrsa idareci vebalin altýndan kalkamaz.

Rabbim bu kýþ gecelerinde kimseyi yalnýzlýðýn soðuk karanlýðýnda çaresiz býrakmasýn. Bu çaresizliði yaþamýþ biri olarak yazdým. Vatandaþ gazetemizi arýyor. Kömürler ne zaman daðýtýlacak diye. Benim amacým kimseyi suçlamak deðil Benim derdim kömürün bir an önce daðýtýlmasýdýr. Yoksa suçlu ararsanýz, Hepimiz suçluyuz.

 

Murat AKKUÞ

02.02.2018, Iðdýr

 

Son Güncelleme Tarihi: 04 Þubat 2018 11:05

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.