CURCUNA VE HAYAL

02 Aralık 2020 14:58 / 3174 kez okundu!

 

 

"Kendimiz gibi düşünenler ile fikir alışverişi yapıyor ve yaşam kozamızı örüyoruz. Ondan sonra şaşırıyoruz başka kozalar ile yolumuz kesişince. Esas hala şaşırdığımıza şaşırmak gerek!"

 

****

 

CURCUNA VE HAYAL

 

Haberleri bazen günlerce izlemiyorum. Arkadaşlardan falan duyuyorum olaylar olduktan bittikten sonra.

Trump çocuklarını ve damadını gitmeden önce sonra suçlanırlarsa diye önleyici bir af ile dokunulmaz kılmak istiyormuş.

Adam hala seçimlerin dürüstçe olmadığını iddia ediyor. Adalet bakanı bile çıkıp “neticeyi değiştirecek bir yasa ihlali” olmadı diyor. Kendi partisinden Eyalet valileri çıkıp neticeleri resmileştiriyorlar. Ve tüm bunlara rağmen milyonlarca Amerikalı komplo teorilerine inanıyor. İnanılmaz sapıkça bir zevk vermeli bu kadar yalan söyleyebilmek. Trump seçilirken de “Obama’nın ABD'de doğduğuna dair doğum kağıdı yok!” diye iddia etti.

Bir kısım Demokratlar nasıl “Rusya Trump’ı seçtirdi" yalanından medet umdularsa bir kısım Cumhuriyetçiler de “seçimlere hile karıştı” yalanında israrlı olacaklar anlaşılan.

Trump bu arada “önleyici af” ile gitmeden yetkilerini kullanmanın yolunu arıyor.

İranlı nükleer bilim uzmanının öldürülmesi de, Trump atmosferi hakimken araya bir darbe daha sıkıştırmak anlamındadır.

Feşmekan haberleşme app'ı için milyarlarca dolar verilmiş.  Artık milyar dolar ne demek anlayamıyorum. Pek kimsenin de anladığını sanmıyorum.

Trump'ın çocukları ve damadını ve hatta kendini önleyici olarak affetme çabası. Galiba hep böyle olageldi bu işler. Şimdi şimdi daha çok insan farkına varıyor. Hayret verici bir türüz!

Kendimiz gibi düşünenler ile fikir alışverişi yapıyor ve yaşam kozamızı örüyoruz. Ondan sonra şaşırıyoruz başka kozalar ile yolumuz kesişince. Esas hala şaşırdığımıza şaşırmak gerek! ABD seçimlerinde hile oldu!  Obama ABD'de doğmadı! Ruslar ABD seçimini belirliyor! Aşıyı Bill Gates çıkardı, insanları kısırlaştırıyor! Ve milyonlarla alıcısı var. Uzaydan geldiler medeniyeti kurdular. Bu tür iddialar ile insanlar seçiliyor, milyonlar kazanıyorlar! Benim gibi bazıları da hayret ediyor. Komik değil mi?

Bu arada insanlar kollarına aygıtlar takarak uçabiliyorlar. Dünyanın her tarafı ile görüntülü konuşulabiliyor. Elektrikli arabalar geliyor; gerçek Nitrojen hatta hidrojen yakanlar da geliyor.

Kızımın ABD'de oturduğu evde yıllardır solar enerji çalışıyor. Benim de evime 6 ay önce takılanın bugün ruhsatı çıkacakmış en sonunda, haydi bakalım hayırlısı! Takması iki gün, ruhsatın verilmesi, başvurmadan itibaren yaklaşık bir yıl!

 

Mahmut TOLON

 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.