Kriz kâhini Roubini Türkiye’ye geliyor

16 Ocak 2009 18:57  

 

Kriz kâhini Roubini Türkiye’ye geliyor

Küresel krizi iki yıl önceden öngören "kriz kâhini" lakaplı ünlü ekonomist Nouriel Roubini Türkiye'ye geliyor

Kriz kâhini Nouriel Roubini, iki farklı günde Koç Holding ve Koç Topluluğu üst düzey yönetimi ile Yapı Kredi Bankası özel müşterileriyle bir araya gelerek ekonomik gelişmelerle ilgili görüşlerini paylaşacak.

2009 falına bakmıştı
Türk medyasının da yakından izlediği Roubini, son dönemde Türkiye'nin yıldızının 2009'da kayacağı öngörüsüyle dikkat çekti. Roubini, Türkiye'yi 2009'da yıldızı kayacak 12 ülkeden biri olarak göstermiş, "Kredi kayıpları mortgage sektöründen ticari emlak sektörüne, kredi kartlarına, otomobil kredilerine, borç kredilerine ve ticari kredilere kadar sıçrayacak, birçok finansal baskı unsuru oluşacak" demişti. Roubini, ABD ekonomisinde ve küresel piyasalarda yaşanacak krize dikkat çekerken, finansal kaybın en az 1 trilyon dolar olacağını ve 10-15 milyon kişinin evini kaybedeceğini söylemişti.

İstanbul doğumlu
1958 İstanbul doğumlu Roubini’nin ailesi o yıllarda Şişli'de oturuyor, babası halı ticareti yapıyordu. Roubini iki yaşındayken ailesi önce İran'a, ardından da İsrail'e göç etti. 1983-88 arasında Harvard'da eğitim gördü. Halen New York Üniversitesi’nde ekonomi profesörü olan Roubini, 1998-2000 arasında Beyaz Saray Ekonomi Danışmanları Konseyi'nde, ardından ABD Hazinesi Uluslararası İlişkiler Sekreteryası'nda görev aldı.

Alanındaki tek otorite
Geçen yıl Davos zirvesinde "en iyi ekonomist" olarak takdim edilen Roubini’nin, pek çok yayın tarafından en iyi ekonomi sitesi seçilen rgemonitor.com’daki blogu, The Wall Street Journal tarafından okunması gereken en iyi 20 kaynak arasında gösteriliyor. Roubini, alanında medya tarafından otorite olarak kabul ediliyor, görüşleri geniş yer alıyor.

Taraf

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0