PKK SÝLAH BIRAKMALIDIR!

13 Ekim 2019 23:33 / 2022 kez okundu!

 

 

"HDP’li, savaþ karþýtý, barýþçý arkadaþlar! Gelin PKK'nin artýk yenildiðini kabul edin. Bakýn, sizi üzmemek için savaþ karþýtý ve barýþçýl sözcüklerini týrnak içine almadan kullandým ;-) Çünkü tarih sizin önünüze bir görev koydu. Kobane’yi de, PYD’yi de, HDP’yi de, hatta S. Demirtaþ’ý da kurtarmak sizin elinizde. Artýk cesaretinizi toplayýn ve “PKK SÝLAH BIRAKMALIDIR!” diye ses çýkarýn. HDP yönetimi sizi ciddiye almazsa orayý terk edin ve savaþ suçlarýna ortak olmayýn."

 

****

 

PKK SÝLAH BIRAKMALIDIR!

 

#BarýþPýnarý harekatýnýn ilk aþamasý Tel Abyad ve Resulayn’ýn kontrol altýna alýnmasýyla bitti. Sýranýn Haseke ve Aynelarap’a (Kobane) geldiði açýklandý. Mümbiç ise tartýþýlýyor. 

USA kendi pozisyonunun meþruiyet zayýflýðýný da dikkate alarak pragmatik bir tutumla güneye çekildi. AB ülkelerinin bir kýsmý da Türkiye’ye karþý açýkladýklarý göstermelik silah ambargolarýyla baþ baþa kaldýlar. RTE’nin Merkel’e sorduðu “PKK’yi ΝΑΤΟ’ya aldýnýz da haberimiz mi yok?” sorusu onlarýn beyin kanallarýný yakmýþken; “Türkiye’ye silah satýþlarýný yasaklayan, ambargo koyan tüm devletlere Ýncirlik üssü geçici olarak kapatýlmýþtýr!” diyen bir karar alýnsa ne olur, tartýþmak gerek wink 

Ancak Kamboçya’da 1 milyon kiþinin ölümüne yol açan Pol-Pot rejimine benzeyen bir sistemin olduðu Kobane’de, “sosyalizm kuruldu” diye düþünenlerimizin hali ne olacak?

1000’lerce kiþinin hayatýný kurtarmak ve sahici bir barýþa ulaþmak isteyen, üstelik çok savaþ karþýtý da olan arkadaþlarýmýz þimdi ne yapacak?

Bu durumdaki akýlcý çözüm þudur:

PKK SÝLAH BIRAKMALIDIR! 

Türkiye, kendisine karþý savaþmayan Irak Kürdistan’ý ile nasýl dostluk ve iþbirliði içindeyse, kendisine karþý savaþmayan bir Suriye Kürdistan’ý ile de dostça geçinebilir. Nitekim çözüm süreci döneminde Salih Müslüm’e gösterilen kolaylýklar hatýrlanmalý. Ancak PKK devlet hayaline kapýlarak silah býrakmayý reddedip Türkiye ile savaþmayý býrakmadýðý için hem HDP’yi hem de Suriyeli Kürtlerin bir kýsmýný (PYD) hendek iþine bulaþtýrdý. HDP’nin kendi topraðýnda tüm meþruiyetini kaybetmesinin ardýndan, Türkiye’ye yönelik karþýtlýk içine girerek tarihi bir hata yapan Salih Müslüm de giderek herkesin gözünden düþtü.

HDP’li, savaþ karþýtý, barýþçý arkadaþlar! Gelin PKK'nin artýk yenildiðini kabul edin.

Bakýn, sizi üzmemek için savaþ karþýtý ve barýþçýl sözcüklerini týrnak içine almadan kullandým ;-) 

Çünkü tarih sizin önünüze bir görev koydu. Kobane’yi de, PYD’yi de, HDP’yi de, hatta S. Demirtaþ’ý da kurtarmak sizin elinizde.

Artýk cesaretinizi toplayýn ve “PKK SÝLAH BIRAKMALIDIR!” diye ses çýkarýn. HDP yönetimi sizi ciddiye almazsa orayý terk edin ve savaþ suçlarýna ortak olmayýn.

Yeniden halkýyla buluþmak, daha fazla kan dökülmesini engellemek, tüm Türkiye’nin gönlüne yeniden girmek isteyen her parti, her kiþi bu çaðrýya mutlaka katýlacaktýr. Katýlmayanlar ise silinip gidecektir.

Haydi birlikte dile getirelim: #PKKsilahbýrakmalýdýr

Bugün deðilse ne zaman?

 

Ýlhami MISIRLIOÐLU

13.10.2019

 

Son Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2019 19:40

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.