KAOSTAN BARIÞ ÇIKARMAK TÜRKÝYE'NÝN ÝÞÝDÝR

11 Eylül 2022 12:22 / 538 kez okundu!

 

 

"Meþruiyet içinde kalarak adalet ve barýþ arayýþýnda arabulucu, kolaylaþtýrýcý ve düzen kurucu #Türkiye olmaya devam... USA ve AB için çalýþan ülkemizdeki ezik batý hayranlarýna raðmen, iyi ki Türkiye var da, mazlumlar tüm dünyada biraz rahat nefes alabiliyor. "

 

***

KAOSTAN BARIÞ ÇIKARMAK TÜRKÝYE’NÝN ÝÞÝDÝR

 

Dünya kaotik bir karmaþada, görülmemiþ ekonomik kriz yaþýyor. Arabulucu, barýþ yapýcý Türkiye kendi bölgesinin istikrar adasý. 2023 seçimlerine yaklaþýyoruz. Ýktidar, tüm dünyanýn kabul ettiði baþarýsýný 5 yýl daha sürdürmek istiyor. Muhalefet ise kaosun eþiðinde. Tablo þöyle:

 

Kendi büyükþehir belediye baþkanlarýyla kavgalý bir CHP;

FETÖ’nün içerden kemirdiði, nereye yöneleceðine bir türlü karar veremeyen, ihaleci ÝP;

Partisinin temellerini yerinden oynatan, hala kafasý karýþýk SP;

Kendilerini küçük býrakacak politikalar izlemekte ýsrar eden küçük partiler (DEVA, GelecekP, DP);

6’lý masanýn altýndaki 7. isim; ayrýlýkçý, silahlý þiddetle arasýna mesafe koymaktan kaçýnan HDP.

 

Tek ortak noktalarý Ak Parti ve Erdoðan karþýtlýðý… Zaten bu koalisyonu da Erdoðan’ý yýkmak için kurdular. Arkalarýndaki güç de, Erdoðan’dan kurtulmak isteyen emperyalist batý güçleri.

 

Böyle bir ortamda Ýstanbul’u, Ankara’yý, Ýzmir’i heba eden belediye baþkanlarýnýn bazýlarý Türkiye’yi yönetmek hevesindeler.

 

Beceriksizliði, çapsýzlýðý ayyuka çýkana tatiller yetmedi, taklit çocuksu zabýta gösterileriyle oyalanýyor.

 

Ankara baþkaný ise belediye televizyonunda kendini canlý yayýnlatýyor, hemen sonraki konuþmacý olan Kemal Kýlýçdaroðlu’nu ise kestirtiyor.

 

Ortak adaya aylardýr karar veremeyip, birbirlerinin kuyularýný kazan, masanýn altýndan tekmeleþen ezik batýcýlar; atýlým yaptýðýný tüm dünyanýn kabul ettiði Türkiye’nin önünü kesmek isteyen batýlý güçlerin tek umudu durumundaydý ama onlar bile býktýlar ve umudu kestiler. “Yeter artýk, bir aday bulun, açýklayýn” diyerek Avrupa basýnýnda yazýlar yayýnlatýyorlar.

 

Böylesi bir ortamda önerilerim/gelecek kestirimlerim þöyle:

 

1. Muhalefetin her kanadýnýn kendi adaylarýyla ilk tura gireceðini sanýyorum. Tüm umutlarý, Erdoðan’ýn ilk turu geçememesi olacak.

 

2. Ýkinci umutlarý da Erdoðan’ýn rakibi olarak kalacak kiþinin üzerinde oylarý toplayýp 50+1’i saðlamak olacak.

 

3. Bu noktada yapýlan yanlýþ hesaplar, 6+1 masasýný #28ÞubatÝttifaký’ný kuran partilerin çoðunun sonu olacak. #ÝyiParti yol ayrýmýna gelecek.

 

4. CHP bir kaç parçaya bölünecek; #MemleketPartisi, #ZaferPartisi ve diðer bir kaç küçük parti parsayý toplayacak.

 

5. DEVA ve Gelecek Partisi yanlýþ muhalefetlerinin altýnda kalacak; “Acele edip AkParti’ye savaþ açmak yerine, 2023 sonrasýna hazýrlansalardý, bir þanslarý olabilirdi” varsayýmlarýnýn haklýlýðýyla baþa çýkmaya çalýþacak, yola çýktýklarý #KategorikMuhalif yaklaþýmýn ezici sonuçlarýyla yüzleþmek zorunda kalacaklar.

 

6. #SaadetPartisi seçime varamadan yeni bir muhasebe yaparak “tarafsýz” pozisyona geçecek ve #CumhurÝttifaký’na dolaylý destek verecek; yoksa #YenidenRefah ve #AkParti arasýnda erime ihtimaliyle boðuþacak.

 

7. HDP ise ittifakýný yanlýþ cephede aramanýn sonuçlarýyla daha fazla yüzleþecek. Tabii eðer PKK vitrini oluþunun ayyuka çýkmýþ sorunlarýnýn yol açacaðý bir kapatma derdini aþabilirse… Kendi adayýyla gireceði seçimde alacaðý oyun %6’ya ancak yaklaþmasý da ülke için iyi olacak.

 

8. Bu arada militan solun #TÝP içinde toparlanmasý ve geçici dar kitlesellikler yakalamasý daha görünür olacak. Geçmiþten hiç ders çýkarmadýklarý için de, hiç bir sonuca ulaþamadan, sadece bir çok heyecanlý gencin hayatlarýný har vurup harman savuracaklar.

 

9. #TKP türevleri, #DSÝP ve diðer marjinaller küçülmeyi sürdürecek.

 

#YeþillerPartisi ezik batýcý, #islamofobist çizgiden uzaklaþamayýp HÝÇ olmayý sürdürecek. Býrakýn ülkemize özgü yeni bir yeþil politik yaklaþým geliþtirmeyi; batý yeþillerini taklit etmeyi bile beceremeyecekler.

 

Dünyanýn ve bölgemizin bu kaotik ortamýnda kimse kaotik koalisyonlara, silahlý þiddetle arasýna mesafe koyamayanlara yüz vermez. #CumhurÝttifaký aðýr aðýr rakiplerinin de saygýsýný kazanarak ilerleyecek, 2023 sonrasýnda Türkiye’ye 5 yýllýk bir atýlým dönemi daha saðlayacaktýr.

 

Aklý olan muhalifler acilen #KategorikMuhalif tavrý býrakýp #DoðruyaDoðruYanlýþaYanlýþ yaklaþýmýna geçer ve 2023 sonrasýnýn planlarýný yaparlar. Bu yöneliþ hem kendilerine hem Türkiye’ye hem bölgemize hem de dünyaya en yarar saðlayacak tavýr olacaktýr.

 

2023 sonrasýnda dünya yeni bir döneme girecek. USA, RUSYA, ÇÝN ve TÜRKÝYE dünyayý yönlendirecektir. Bu ülkelerden sadece Türkiye, gittiði her yerde düzen kurucu unsur olarak görülüyor. Diðerleri ise borçlandýrma, bölünme, yýkým, iþgal ve ölümler ile anýlýyor.

 

Türkiye’nin Akdeniz’de, Suriye’de, Irak’ta, Kafkaslarda, Orta Asya’da, Ukrayna’da, Balkanlar’da, Libya’da, Afrika’da adalet, barýþ, eþitlik, baðýmsýzlýk ve karþýlýklý refah arayýþýný daraltacak deðil, büyütecek olan politikalardýr artýk baþ tacý edilecek olan.

 

Türkiye’de bu durumu dikkate almayan, politikasýnýn odaðýna bunu koymayan hiçbir partinin marjinallik dýþýnda geleceði olmayacaktýr.

 

Meþruiyet içinde kalarak adalet ve barýþ arayýþýnda arabulucu, kolaylaþtýrýcý ve düzen kurucu #Türkiye olmaya devam... USA ve AB için çalýþan ülkemizdeki ezik batý hayranlarýna raðmen, iyi ki Türkiye var da, mazlumlar tüm dünyada biraz rahat nefes alabiliyor. 

 

2023 seçimleri, ülkemize ve dünyaya daha fazla refah, daha kalýcý bir barýþ ve adaletli bir gelecek getirsin.

 

#2023YolaDevam

 

Ýlhami MISIRLIOÐLU

11 Eylül 2022

Son Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2022 14:21

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.