ESKÝ YOLDAÞIM, BU ÇIÐLIÐIM SANADIR!

18 Mart 2022 19:28 / 1084 kez okundu!

 

 

"Faþist diktatörlük", "saray diktatörlüðü", "diktatör", "eþkiyalýk düzeni", "Kürt özgürlük hareketi"... “sol birleþmeli”, “devrimci durum oluþuyor”, “halk örgütlenmeyi bekliyor”, “iþçi sýnýfý”… sözcüklerinin ýþýltýsýndan gözleri kamaþmýþ, uzunca zamandýr kendisini aldatan ve artýk ne önünü ne ardýný göremeyen kardeþim; eskiden yol arkadaþlýðý yaptýðýmýz, birbirimize sýrtýmýzý verdiðimiz, ölümlerden döndüðümüz yoldaþým!

50 hatta daha fazla yýldýr söylenen bu masalý artýk terk etmek zamaný deðil mi?"

 

***

 

ESKÝ YOLDAÞIM, BU ÇIÐLIÐIM SANADIR!

 

 Hey, eski yoldaþým!

 

"Faþist diktatörlük", "saray diktatörlüðü", "diktatör", "eþkiyalýk düzeni", "Kürt özgürlük hareketi"... “sol birleþmeli”, “devrimci durum oluþuyor”, “halk örgütlenmeyi bekliyor”, “iþçi sýnýfý”… sözcüklerinin ýþýltýsýndan gözleri kamaþmýþ, uzunca zamandýr kendisini aldatan ve artýk ne önünü ne ardýný göremeyen kardeþim;

 

Eskiden yol arkadaþlýðý yaptýðýmýz, birbirimize sýrtýmýzý verdiðimiz, ölümlerden döndüðümüz yoldaþým!

 

50 hatta daha fazla yýldýr söylenen bu masalý artýk terk etmek zamaný deðil mi?

 

Ayrýca sen, Filipin ormanlarýnda saklanan Japon askeri olmuþ sevgili yoldaþým; 

 

Japonya teslim oldu, 2. Dünya Savaþý bitti! Ardýndan sosyalist sistem çöktü, ütopyalar uçtu… Belki üçüncüsü baþladý, baþka biçimlerde sürüyor, nükleerin varlýðýnda belki hep böyle sürecek. Dünya eski dünya deðil, Türkiye ise artýk eski Türkiye hiç deðil.

 

Bir dur artýk!

 

Nefes al, geliþmelere bir daha ama dikkatlice ve sahiden bakmayý dene üstelik ön yargýsýzca…

 

Gençliðimizdeki ideallere daha tecrübeli bir bakýþla göz atýnca, bugün yanlýþ safta durduðunu, bilerek/bilmeyerek USA’nýn güdümünde kaldýðýný, yanlýþ yerlere destek vererek CIA aleti haline gelmiþ PKK katillerinin bir biçimde suçuna ortak olduðunu ancak böylelikle belki anlayacaksýn. 

 

Bir zamanlar bir açýnýn tam köþesinde birlikteydik. "Ýlerleyelim beyler" dediler,  ilerledik. Bir baktýk ki açýnýn ayrý kollarýnda ilerlemiþiz. Her gün daha fazla birbirimizden uzaklaþýyoruz. 

 

Dur ve düþün lütfen. Sen erdemli adamdýn. Yenilgiyi kabul etmek de bir erdem deðil midir? Sahici özeleþtiriye ne oldu? 

 

Geçmiþteki devrimci, eylemci yaþantýný sahici bir tecrübeye dönüþtürme þansý hala mevcut. Geçmiþteki sanal ATILIM’larýmýza takýlýp kalan kardeþim… “Küçük mahallem ne der acaba?” korkularýndan kurtulmanýn zamaný deðil mi? Kaldý ki ülkenin sana gerçekten ihtiyacý var. 

 

Yanlýþ ütopyalar ölse bile, Adalet, Özgürlük, Barýþ, Refah, Eþitlik idealleri ölemez! 

 

Ülkene sahip çýkmanýn yeni yollarý var. 

 

Gel, ülkendeki gerçek atýlýma sahip çýk! 

 

Leðende kaðýttan kayýklar yüzdürmekten býkmadýn mý?

 

Akdeniz’e, MAVÝ VATAN’a açýl, okyanusa çýk. Okyanus ötesine dikkat et ama 😉 Antartika’da üs kur, UZAY VATAN’a ulaþ. 

 

2023 yýlý, Türkiye’nin dönüm noktasý olacak. 

 

Geçmiþte kaçýrdýn ama bunda payýn olsun, üstelik gel bu süreçte kahraman ol! Yeni tarih anlayýþý zaten tek büyük kahramanlara dayanmýyor, hatta kahramanlarý öldürmüþ, herkesi kahraman yapmýþtýr çünkü artýk “herkesin deðiþim üzerinde þu veya bu ölçüde payý bulunmakta...”

 

Tüm dünya bu kaosta kendi derdine düþmüþken, hala adalet arayýþýnda olan, barýþ yapýcý olan ülkemizi akýn akýn liderler, bürokratlar bu yüzden ziyaret etmekteyken, sen hala nasýl ön yargýlarýna teslim kalabilirsin? Gençlikteki ideallerinin bir çoðunun þimdilerde baþka yollarla, baþka biçimlerde gerçekleþtiðine nasýl göz yummayý sürdürebilirsin?

 

Rusya ile NATO’nun Ukrayna’daki savaþýný düþün mesela!

 

Þimdiye dek NATO tarafýndan yönetilmiþ Türkiye’nin NATO’ya yön vermeye baþladýðýný gör… NATO’da olup, onun Ukrayna’da yaptýðýný yapmadýðý halde ondan teþekkür almasýný baþka nasýl açýklýyorsun? Zelensky’nin kim olduðunu, arkasýnda gerçekte kimlerin durduðunu bildiði halde, Türkiye'nin Ukrayna halkýnýn acýsýnýn yanýnda her yolla durabilmesini nasýl yorumluyorsun? Ya Rusya'nýn, "Türkiye'ye müteþekkiriz, dengeli ve pragmatik davranýyor" demesini?

 

Türkiye, uzun zamandýr gurur duyulacak iþler yapýyor

 

Suriye’de, Libya’da, Azerbaycan’da aslýnda bir anlamda Rusya ile çatýþan ve onun çok övülen savaþ aletlerini alt eden ülkenle gurur duy… Batýya satabileceði petrol ve doðal gazýn tek yolunun Türkiye olduðu bir durumda; elbette sana nükleer santral de yapacak, S-400 de satacak. Üstelik Boðazlar’ýn da anahtarý senin elinde ve sen hala NATO’dasýn… Bunu baþaraný tebrik etmemek niye?

“Türkiye hem nasýl Ukrayna’yý destekler hem de nasýl Rusya ambargosuna katýlmaz, hava sahasýný kapatmaz?” diyenlere katýlmak niye? Böyle dengeli, dünyanýn saygý duyduðu bir politika izleyebilen ülkenle gurur duymalýsýn.

Kimi eleþtirilecek yanlarýna raðmen Ýsmet Ýnönü, ne yapmýþ ne etmiþ ve Türkiye’yi 2. Dünya Savaþý’na sokmamýþtý. Biz geçmiþte ona kýzar ve “bizi savaþa sokmuþ olsaydý, þimdi biz de Türkiye Sosyalist Halk Cumhuriyeti olmuþtuk” derdik. Þimdi CHP’li olanlarýmýz ise onu, DENGE OYUNU’nu iyi oynadýðý için kutsuyor ama ayný oyunu, çok daha karmaþýk ve üst düzeyde oynayan bugünün Türkiye’sinin ve liderinin hakkýný vermekten geri duruyor. Onun hakkýný vermeyi torunlarýna mý býrakacaksýn acaba?

 

Aslýnda 100 yýldýr tüm liderlerimiz RUSYA baþta olmak üzere dünyanýn büyük güçleriyle bir biçimde DENGE siyaseti güttü, üstelik sað sol fark etmeden bunu baþarýyla yaptý.

 

Recep Tayyip Erdoðan'lý Türkiye'nin farký ne? 

 

Hep ADALET ve EÞÝTLÝK arayýþý; 

 

Hep MEÞRU duruþu;

 

Krizde, savaþta BARIÞ YAPICI oluþu;

 

Diðerlerinden MERHAMET farký

 

Ve asýl

 

USA, RUSYA, ÇÝN'in yanýnda kendi EKSENini kuruþu.

Ýþte fark bu!

 

Ancak tüm bunlara raðmen ya da tam bunlardan dolayý; adalet ve eþitlik peþindeki, meþru, barýþ yapýcý, merhametli bu ülke, çok iyi biliyor ki aslýnda Rusya bu savaþý kazanamayacak…

Bunu bilen Türkiye, Rusya'nýn tamamen düþmesini de engellemek zorunda ve tam da bunun için tüm diplomatik gücünü harcýyor.

Çünkü Rusya düþerse, düþürenlerin sýradaki hedefi KESÝNLÝKLE Türkiye olur.

 

Türkiye’nin yönetimi bunn faýrkýnda, o yüzdendir ki o artýk dünyanýn akýllý Denge Ülkesi.

 

Sýra sende eski yoldaþým!

 

Suriye’deki mülteci göçünü tersine çeviren, yýkýmlarý durduran, barýþ umudu oluþturan ülkene ve bunu yapan akla sahip çýk…

 

Ülkenin can damarlarýna 50 yýldýr sýzmýþ olan FETO’yu silip süpürenlere destek ver; 

 

40 yýldýr binlerce sivili, askeri, polisi öldüren, masum Kürt kardeþlerimizin binlercesinin kanýna giren; Kürt çocuklarýný çocuk asker yapan, Kürt kýzlarýný “baþý açýk silahlý gerilla kýz” imajýyla romantize edip onlarý ölüme gönderen Amerikan uþaðý PKK’yi sýnýr içinde bitiren, Irak ve Suriye’de maðaralara, deliklere týkayan ve legal iþbirlikçilerini de iyice açýða çýkaranlarý savun, HDP’nin ikiyüzlülüklerini deðil;

 

Darbeci Hafter’e Libya’yý dar edip meþru hükumeti ayakta tutanlara sahip çýk; 

 

30 yýl iþgal edilmiþ Azeri topraklarýný 44 günde kurtaranlara verdiðin destekle övün… 

 

Bir durup düþünmek için bugün 18 Mart 2022 belki en uygun gün.

 

1915 Çanakkale Köprüsü açýlýyor…  Hatalý Sollama Yapma!

 

Bir kere olsun yeni yapýlan bir eserle ilgili tuzaða düþmemeye çalýþ mesela... 1915 Çanakkale Köprüsü’nün açýlýþý buna neden vesile olmasýn? 

 

Birinci köprüde “buraya yapýlmasýn Zap Suyu’na yapýlsýn” diyen Deniz Gezmiþ naifliðini ciddiyetle slogan ettin, koca koca adamlarýn yalanlarýna boyun eðdin; 

2. Köprü’de “alýþamadýk!” dedin, “Çankaya’nýn þiþmaný, emek düþmaný” diyerek Özal ile alay etmek baþ tacýn oldu; 

3. Köprü, Osmangazi Köprüsü, Marmaray, Avrasya Tüneli, Bayraktar, Akýncý ve daha torunlarýmýza kalacak nice esere karþý klasik gezici çapulcu tavrýný takýnmakla zaman harcayýp durdun…

 

Yazýk olmadý mý?

 

 

Sevgili eski yoldaþým!

 

Bugün 

#tarihibirgün 

çünkü bugün #1915ÇanakkaleKöprüsü açýldý!

 

Bu tarihi günde 

gel lütfen 

bu sefer

#HatalýSollamaYapma

ve 

geçmiþ hatalarý da temize çek! 😉

 

Gel bu kez G. Kore Baþbakaný kadar ol hiç olmazsa. O þöyle dedi köprünün açýlýþýnda: “1915 Çanakkale Köprüsü, doðu batý deðiþim tarihinde yeni bir geçit açtýðý için insanlýk tarihi açýsýndan önemlidir. Çanakkale muharebesinde zafer kazanan atalarýnýzý tebrik ediyorum. Artýk 1915 Çanakkale köprüsü çatýþma ve taarruz tarihini geride býrakarak doðu ile batý arasýnda barýþý baþlatan köprü olacaktýr. Türk halký 1915 Çanakkale Köprüsü vesilesi ile Türkiye'nin yeni bir barýþ çaðýna öncülük etmesiyle gurur duyacaktýr. Bu vesileyle Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn liderliðini de takdir etmek istiyorum.”

Bu konuþmadaki zarifliði fark edip onun ilerisine geçmeyi ne zaman düþüneceksin?

 

 

Alman Subaylarýn Çanakkale’de üstüne oturduklarý, 

#SeyyitOnbaþý’nýn metanetle sýrtlandýðý o top mermisini, 

 

2022 Türkiye'si alýp #1915ÇanakkaleKöprüsü’nün en yücesine konduracak. 

Gel ilk kez birlikte, “Ülkeye ve dünyaya bu eseri kazandýranlara selam olsun!” diyelim!

 

 

Yan masadan gelen ikramlarla nereye kadar? 😞 

 

Bir gün baþýný kaldýrýp, “Ben ne yapýyorum, nerede yanlýþ yaptým?” demeni bekliyorum. Benimkisi de böyle bir umut iþte…

 

Yoldaþ!

 

Adalet için, Refah için, Eþitlik için, Özgürlük için, Barýþ için; Meþru bir yolda, Vicdanlý, Merhametli bir Türkiye ekseninde benimle yeniden yol arkadaþlýðýna ne dersin? 

 

Hasretle kucaklýyorum seni.

 

Vesselam.

 

Ýlhami MISIRLIOÐLU

18 Mart 2022 

 

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.